"Passerat bäst före datum med flera år"

"Jag vet inte om jag ska spela vidare själv, men jag lider med dem som ska det", säger Vimmerby IF:s lagkapten Rickard Thuresson om att bytet av konstgräs ser ut att dröja till våren.

Rickard Thuressons Vimmerby IF har fått spela sina flesta matcher på Bruksvallen i Storebro i år till följd av att bytet av konstrgräset på Arena Ceos inte blev av i år.

Rickard Thuressons Vimmerby IF har fått spela sina flesta matcher på Bruksvallen i Storebro i år till följd av att bytet av konstrgräset på Arena Ceos inte blev av i år.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2021-10-26 20:30

Vimmerby IF:s lagkapten Rickard Thuresson övervägde att lämna Vimmerby IF redan inför årets säsong. Löftet om att byte av konstgräset på Arena Ceos skulle bli av under 2021 var en starkt bidragande faktor till att han valde att stanna i klubben till slut.

– Det är klart man ser att konstgräset har passerat sitt bäst före datum med flera år. Nu verkar det som att bytet inte blir av förrän i vår och det är såklart tråkigt. Jag vet inte om jag ska spela vidare själv, men jag lider med dem som ska det, säger Thuresson.

Han har själv varit förskonad från allvarligare skador, men ser ett samband med de knäskador som lagkamraterna Ludwig Strömbom, Anton Brorsson och Jakob Johansson ådrog sig tidigt på säsongen till följd av det bristfälliga underlaget på Arena Ceos. Det fick i sin tur konsekvensen att VIF:s herrlag valde att spela sina matcher på Bruksvallen i Storebro och att träningarna genomfördes på Ceosvallens naturgräs.

– Vi drabbades av ovanligt många skador på kort tid och fick hitta andra lösningar istället. Som tur var har gräsplanerna på Ceosvallen varit bättre än på många år och att vi kunde nyttja Bruksvallens fina anläggning till matcherna funkade också bra. I grunden känns det inte bra att inte kunna nyttja vår egen anläggning så jag hoppas på en snabb lösning till kommande säsong, säger Thuresson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!