Imponerade inte – tog säker seger ändå: "Krampaktigt"

Serieledande Vimmerby IF borta mot tabelljumbon Örserums IK. Det visade sig bli en ganska så komfortabel uppgift för VIF, som vann med 5–1. "Vi gör ingen jättebra match, men man kan inte vara missnöjd", säger tränaren Patrik Gunnarsson.

Vimmerby IF tog en komfortabel seger borta mot tabelljumbon Örserum.

Vimmerby IF tog en komfortabel seger borta mot tabelljumbon Örserum.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-09-03 15:06

Vimmerby IF har haft en utmärkt säsong hittills och leder division 4. På lördagen åkte man till Örserum, för möte med tabelljumbon.

Redan efter 20 minuter hade VIF satt sig i en bra sits, då Selatin Shaljani och Ilhan Jejna visat vägen med varsitt mål. Tränaren Patrik Gunnarsson var ändå inte helt nöjd med spelet.

– Det är lite krampaktigt och vi tar inte riktigt jobbet som vi ska. Samtidigt jobbar Örserum hela tiden, kampar och försöker förstöra, säger han.

Trean kom också, när timmen var spelad, genom Ludwig Strömbom som gjorde sitt första mål för säsongen. Därefter fick Örserum in en reducering till 1–3.

– Det kändes ändå aldrig riktigt oroligt. Vi hade fått in 4–0 där innan, som blev avblåst för offside. Sen kontrar de in ett mål istället, som vi kanske tyckte var offside. Men nej, det var egentligen aldrig någon fara, menar Gunnarsson.

Hemmalaget åkte på ett direkt rött kort precis efter att Selatin Shaljani gjort sitt andra och VIF:s fjärde mål, med en kvart kvar att spela. Joakim Storm fick därefter fastställa slutresultatet.

– Vi gör många fina mål och har flera chanser. Spelmässigt finns det mer att önska. Vi gör ingen jättebra match, men man kan inte vara missnöjd efter 5–1 och tre poäng, säger tränaren, som inte ville lyfta fram någon spelare efter matchen.

VIF leder fortsatt serien, fem poäng före Gullringen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!