VIF kan gå upp i topp – frågetecken för mittfältaren

Hittills är Hvetlanda GIF det enda laget i den heta division 4-serien som tagit full pott efter tre omgångar. På fredag har Vimmerby IF chansen att göra samma sak. "Vi måste löpa mer än vad vi gör", säger tränaren Johan Karlsson-Törndahl.

Vimmerby IF är favorittippat hemma mot Bäckseda IF på fredag.

Vimmerby IF är favorittippat hemma mot Bäckseda IF på fredag.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2020-08-13 20:00

På fredag kväll kommer Bäckseda, som förlorat tre raka matcher i inledningen av division 4, på besök till Vimmerby och Ceosvallen.

– Jag har sett att de (Bäckseda) öppnat lite svagt men jag mötte dem med VFF (Västerviks FF) förra året och då hade de en del kvaliteter i laget. Samtidigt ska vi fokusera på det vi ska göra, säger Vimmerby IF-tränaren Johan Karlsson-Törndahl inför matchen.

VIF kommer närmast från en 3–1-seger hemma mot Tranås. Karlsson-Törndahl var trots segern inte helt nöjd med vad han fick se.

– Vi måste löpa mer än vad vi gör. Visst, vi är väldigt effektiva på planen så jag ska inte klaga allt för mycket, men vi måste bli mer noggranna i det defensiva och inte slarva. Det ska inte bli så jämnt som det ändå var, säger han.

Ett litet bekymmer för VIF är att nyckelspelaren Simon Larsson tvingades utgå i den senaste matchen på grund av en känning i ett knä. 

– Diagnosen var en inflammation så han har ätit lite piller. Han kommer i alla fall inte att starta mot Bäckseda. 

Så startar VIF: Gustaf Johansson (MV) – Ludwig Strömbom, Oscar Bergman, Jacob Johansson, Tage Falk – Anton Ljungberg, Ardijan Mahmutaj – Mohammad Jafr, Niklas Gunnarsson, Joakim Storm – Rickard Thuresson.

Avbytare: Petter Gustafsson, Ali Mohammed, Simon Larsson, Markus Ahl, Josef Fenikh.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!