VIF kan överklaga igen: "För hårt straffade"

David Lindgren i Vimmerby IF är besviken – men inte förvånad – efter disciplinnämndens beslut att 3–0-förlusten mot Tranås FF står fast.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2020-10-02 12:15

Tidigare idag rapporterade vi att VIF inte beviljades prövningstillstånd i disciplinnämnden.

David Lindgren säger så här:

– Vår förhoppning var att disciplinnämnden åtminstone skulle pröva fallet. Annars hade vi inte skickat in handlingarna och betalat 1 000 kronor. Självklart är vi besvikna.

Är du överraskad...?

– Nej, inte utifrån de besluten som Smålands Fotbollförbund redan hade fattat. Vi visste att det skulle bli svårt. De går till sina paragrafer istället för att se hela bilden. Vi hade ändå hoppats att SvFF skulle nyansera det lite och titta på vad som är ett lämpligt straff.

Beslutet har dröjt länge. Hur känner du kring det?

– Förbundet har sagt att det är en speciell tid för dem, men de borde ha förståelse för att det är en speciell situation även för oss föreningar på gräsrotsnivå, säger David Lindgren.

Han tillägger lite syrligt:

– De har säkert jobbat så snabbt de kan. De har säkert lagt jättemycket kraft på det här. Det är väl därför det har tagit så lång tid.

Eftersom disciplinnämnden inte beviljade prövningstillstånd har Vimmerby IF möjlighet att överklaga beslutet till Riksidrottsnämnden. Men VIF kommer inte göra det, enligt David Lindgren.

– Nej, vi kan inte lägga mer kraft, energi och pengar på det här. Det får vara bra nu. Jag svarade förbundet att jag hoppas att de som jobbar med fotboll på en högre nivå är nöjda och känner att beslutet skipar rättvisa.

– Jag tycker fortfarande att vi blev alldeles för hårt straffade, på grund av ett administrativt misstag som borde ha lösts på plats. Det är sånt som händer ofta i svensk amatörfotboll, utan att det leder till poängavdrag. Jag är besviken på Tranås som utnyttjade möjligheten att få tre gratispoäng. Annars hade de varit indragna i bottenstriden på allvar, så det är fler lag än vi som påverkas.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!