VIF klart för kvartsfinal i cupen

55 minuters spel med en man mindre störde inte Vimmerby IF. Laget svarade för en helgjuten insats och vann enkelt mot Lindsdals IF med 3-1 (2-0) i Smålandscupens åttondelsfinal i går kväll. Bäst på plan var Karlo Goranci, som bland annat svarade för två av målen.

SEGERORGANISATÖR. Vimmerby IF:s mittfältare Karlo Goranci gjorde två mål och var i övrigt bländande när laget i går kväll besegrade Lindsdals IF med 3-1 i Smålandscupens åttondelsfinal.

Fotboll2016-07-21 07:00

Kanske säsongens mest imponerande insats. Ja, så skulle man nog kunna beskriva Vimmerby IF:s första 35 minuter i gårdagskvällens bortamatch mot divsion två-kollegan Lindsdals IF i Smålandscupen.

Laget var bolltryggt, höll högt bolltempo, var totalt spelförande och hade chansmässigt ett klart övertag. Mer rättvisande siffror än de 2-0 det stod i halvtid (båda målen av stekhete mittfältaren Karlo Goranci), hade kanske varit 4-0.

Thure utvisad

Men i den 35:e minuten drog VIF-anfallaren Rickard Thuresson på sig ett rött kort efter en sen tackling/eftersläng.

– Inte mycket att säga om, tycker VIF-tränaren Johan ”JC” Carlsson.

– Tappar man en gubbe faller man omedvetet bakåt, men jag tycker ändå att vi gör en mycket stark försvarsinsats, säger han.

Och faktum är att Lindsdal inte skapade en enda målchans på egen hand under hela matchen.

Reduceringen till 1-2 i den 78:e minuten föregicks av en helt missad rensning av annars så duktige VIF-målvakten Nic Rydholm.

Vimmerbys matchavgörande 3-1 kom dock bara minuterna senare, då de båda inhopparna Simon Larsson och Oskar Eriksson sågade sig igenom Lindsdals försvar och Larsson avslutade med att lägga in bollen i öppet mål.