VIF knep tre sköna poäng

Emelie Nilsson stod för två mål när Vimmerby IF knep tre viktiga poäng hemma mot Ljungby. I och med segern kliver VIF uppåt i tabellen. - Vi gjorde ingen bra match, men tre poäng är alltid det viktigaste, säger hemmatränaren Micael Lindgren.

Fotboll2009-05-25 06:31

Det kan sägas direkt: Vimmerby stod knappast för någon vidare insats i segermatchen mot Ljungby. Men med större individuell skicklighet, ett urstarkt anfallspar och svagt bortalag lyckades man likväl bärga tre betydelsefulla poäng.
- Det var ingen bra match från vår sida, men vi skapade ändå tillräckligt många målchanser för att vinna, säger Lindgren.

Segt före paus
Matchen inleddes svagt från båda håll. Få närkamper, få löpningar och slarvigt passningsspel. Det var emellertid Vimmerby som kändes betydligt farligare offensivt. Emelie Nilsson gav också hemmalaget ledningen redan efter tjugo minuter. Ett inlägg från Sofie Persson studsade ut till Nilsson som utan pardon tryckte upp en rak vrist i nättaket. Snyggt.
Efter en halvtimme kom Ljungby in i matchen och visade upp ett relativt sevärt passningsspel. Hemmamittfältet hamnade på efterkälken och duktiga bortaspelarna, tillika tvillingarna, Linnie och Moa Ahlberg fick husera fritt. Den förre hade ett ribbskott i 32:e, men annars var Ljungby relativt uddlöst.
Desto hetare var Emelie Nilsson. I halvlekens sista minut kom Linnéa Johansson, pigg och rivig under hela matchen, loss till höger och serverade Nilsson en fin passning som denne enkelt rullade in i mål, 2-0.