VIF knockade Ljungby med klara 4-1

- Vi kan nog störa många lag i den här serien, sa VIF-tränaren Tommy Svensson-Pöder efter premiären i division två. Han har nog rätt. Nykomligen Vimmerby IF var vassare över hela planen. De spelade smart, hungrigt och tvingade Ljungby att åka hem från premiären med svansen mellan benen efter klara 4-1 (1-0).

Foto:

Fotboll2010-04-19 08:03


I en seriepremiär som genomsyrades av en mycket hård blåst chocköppnade Ljungby.
LIF var nära att göra mål redan efter elva sekunder när Vimmerbyförsvaret uppträdde naivt direkt efter avspark, men avslutet uteblev. Bara minuten senare var de ytterst nära ett friläge, men Johan Holmberg avstyrde faran med en klockren brytning i sista stund.
- Det blev en bra väckarklocka för oss. Vi var inte på tå till en början, kanske lite tagna av studens allvar, säger Tommy Svensson-Pöder.
Väckarklocka ja, efter den tidiga anstormningen hände verkligen något.
Vimmerby vaknade, samtidigt som Ljungby tappade allt mer intensitet och när tio minuter var spelade tycktes det bara vara ett lag på planen.
LIF uppträdde oengagerat, slött och det kändes därför helt logiskt när hemmalaget tog ledningen efter halvtimmen spelad.
Jimmi Gustavsson fick en fin passning signerad Rickard Thuresson och kunde trycka sig förbi backen och lyfta in 1-0 via målvakten.
Dessförinnan hade Ljungbymålvakten svarat för några riktigt kvalificerade räddningar när VIF tryckte på.
- Det kändes som vi hade bra koll. Vi fick föra spelet och kom till många bra lägen, förklarade Rickard Thuresson.

Ljungby kvitterade
Ljungby kom tillbaka och mäktade med en kvittering i början av den andra halvleken.
Sett till matchbilden inte alls rättvist, men LIF fick en gratischans att komma in en match de var på väg att tappa helt.
- Jag var inte orolig. Vi spelade faktiskt bara bättre efter deras mål, sa Tommy Svensson-Pöder.
Han var rätt ute.
Christian Simonsson och Johan "JC" Carlsson styrde och ställde på mitten och bjöd inte gästerna på många meter och matchens gigant Jimmi Gustavsson snurrade friskt tillsammans med Rickard Thuresson på topp och höll Ljungbyförsvaret ständigt sysselsatta.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!