Vimmerby tog sig vidare – med ett nödrop

1–0 tidigt. IFK Västervik missade bonusstraff. Vimmerby IF såg ut att få en behaglig resa i cupmötet. "Det satt väldigt hårt åt. De var bättre än oss i andra och ville mer", sa VIF-tränaren Patrik Gunnarsson efter att ha fått se sitt lag vinna med 4–2 till slut.

Haris Dreco tackar Pontus Kägu Bragsjö för framspelningen till Vimmerbys 2-0-mål.

Fotboll2023-05-29 21:21

Division 3-laget Vimmerby mot ett IFK Västervik som spelar i femman till vardags. Det kunde väl bara sluta på ett vis. Jodå, det blev favoritseger, men det satt väldigt hårt åt.

Särskilt med tanke på starten VIF fick. Haris Dreco gav laget ledningen fint framspelad av Ahmed Tarabeih efter tio minuter. Kort därefter räddade Belmic Hrustic gästernas första bonusstraff.

Dreco fyllde sedan på med 2–0 efter förarbete av Pontus Kägo Bragsjö i den 36:e minuten. Gästerna tog sedan sin andra bonusstraff och lyckades göra 2–1 innan halvtid.

– Vi är bättre i första och leder rättvist, men de har bonusstraffarna att tillgå och håller sig kvar i matchen.

I andra försökte VIF kontrollera matchen, men en kvart in i halvleken löpte sig Amel Komina fri och placerade in 2–2. Gästerna var även ytterst nära att ta ledningen, men då agerade Tomislav Jakesevic räddade ängel och fick undan bollen på mållinjen.

undefined
Karlo Goranci gjorde viktiga 3-2 för VIF.

Istället kom 3–2 för VIF  drygt 20 minuter från slutet genom Karlo Goranci som frispelades av Ahmed Tarabeih. IFK gav inte upp utan hade en kvittering inne som vinkades bort för offside.

Två minuter från slutet kunde ändå VIF pusta ut då inhoppande Selatin Shaljani gjorde 4–2.

– IFK gör det bra och kunde lika gärna ha vänt på det i andra. Vi kommer inte riktigt upp i nivå, men reder ändå ut det.

VIF ställs mot Timmernabben borta i nästa omgång av cupen den 28:e juni.