VIF kommunmästare i futsal

Det blev förhandsfavoriten Vimmerby som tog hem KM-titeln i futsal 2011. Detta efter att ha besegrat Rumskulla i finalen med 2-0. - Jag tycker att vi var det bästa laget under dagen, säger VIF:s tränare Michael Milton.

Fotboll2011-01-10 11:24

Vimmerby gick fram som en ångvält i gruppspelet. Storsegrarblev det i tur och ordning mot Södra Vi 6-1, 4-0 mot Rumskulla och avslutningsvis 3-0 mot Djursdala. Det innebar naturligtvis en överlägsen seger i gruppen. Med sig till semifinalspelet fick man Rumskulla.
- Vi spelade bra redan från start. Jag tycker man kände direkt mot Södra Vi att det kunde gå bra under dagen, säger Milton.

Tappat avancemang
I andra gruppen var det ett riktigt getingbo. Till slut blev det Frödinge och Gullringen som gick vidare med sex inspelade poäng vardera. Storebro som inledde med en imponerande seger mot Gullringen slarvade bort avancemanget i sista matchen mot Tuna. Trots ledning med 2-0 tappade man till 2-2 och därmed försvann även chanserna till fortsatt spel.

"Alla delaktiga"
I semifinal nummer ett ställdes Frödinge/Brantestad mot Rumskulla. Rumskulla drog till slut det längsta strået när Oskar Bjerkinger avgjorde i förlängningen. I semifinal nummer två var det tungviktsmöte, Vimmerby mot Gullringen. Spelmässigt var det en väldigt tuff och jämn match. Gullringen hade väl så många chanser som sina motståndare men VIF-målvakten Nic Rydholm imponerade. Oskar Nilsson blev matchens enda målskytt och VIF följde med Rumskulla till final.
- Det var tufft mot slutet. Det kan bli mål på halvchanser och det kan vara avgörande. Extra kul var det att vi inte behövde plocka bort någon spelare under hela dagen. Alla var med hela dagen och fick känna sig delaktiga, säger Michael Milton.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!