VIF körde över V Frölunda

En klassisk VIF-överkörning. Det bjöd Vimmerby IF på i hemmapremiären mot Västra Frölunda. 4-1 (2-1) kunde ha varit mer. - Vi spelade som vi bestämt, säger tvåmålsskytten Jimmi Gustavsson.

Fotboll2011-04-22 22:03

Västra Frölunda hade fuskat med läxan. Det anrika laget kom till Vimarvallen och gjorde inte alla fel, men precis det fel som man inte får göra mot Vimmerby IF. Ingenting passar Jimmi Gustavsson och Rickard Thuresson bättre än en hög, dum, naiv backlinje. Straffet? Det var egentligen inte tillräckligt hårt, 4-1 kunde lika gärna ha varit 6-1, 7-1.
- Vi spelade som vi bestämt, satte många bollar bakom deras backlinje och fyllde på och vann andrabollar, säger en skapligt nöjd Jimmi Gustavsson.

Tavla av Lasse
Matchen inleddes annars något trevande. Inte ens Jesper Lätts högklassiga avslut fram till 1-0 (efter inlägg av Thomas Borgs) förmådde att ge tillställningen en kickstart. Frölunda hade mycket boll, men kändes matchen igenom lika vasst som en smörkniv.
Ändå fick bortalaget 1-1 från ingenstans. Initiativrike mittfältaren Erik Johansson slog en frispark som VIF-målvakten Lasse Gustavsson fumlade in i eget mål. Förmodligen en av den rutinerade VIF-keeperns största misstag på Vimarvallen såhär långt.
Nu blev den försmädliga missen, som tur var, på intet sätt avgörande. VIF växte in i matchen och borde ha avgjort redan före halvtid. Omställningsspelet kom igång ordentligt - och det var bara en tidsfråga innan VIF:s sylvassa anfallsduo skulle straffa den lika högt stående som långsamma Frölunda-backlinjen.
- Det är perfekt för oss. De hann inte med och jag vet inte om de försökte ställa offside. Ibland kändes det som om vi kom två mot noll, säger Gustavsson.

Viktigt mål
Gustavsson och Thuresson hann missa varsitt friläge innan Gustavsson, fint framspelad av Jesper Lätt, tryckte in 2-1 fem minuter före paus. Den här gången var anfallarens avslut betydligt mer distinkt.
Jimmy Svensson ersatte Lätt i paus, och efter hand VIF allt större kontroll över spelet. Hemmalaget såg starkt ut fysiskt och kändes stabilt defensivt. Ska man klaga på något så hade laget emellanåt lite för bråttom i djupled.
Thuresson, som både såg rapp ut och utvecklade en illvillig relation med linjemännen, fick se sitt 3-1 bli bortdömt för offside. Ett domslut som kändes tveksamt. Tio minuter senare kom dock trean. Helt fri rundade Jimmi Gustavsson en helt misstajmad bortakeeper i Andreas Bertilsson - och rullade enkelt in bollen.
- Jag fick en fin boll från Simonsson i djupled och målvakten kom väldigt långt ut. Alltid skönt att göra mål, tycker Gustavsson.