Häftigt cupäventyr pågår för VIF-grabbarna

På måndagen gick Vimmerby IF:s P15-lag in i den mäktiga ungdomsturneringen Gothia Cup. "Det är något som grabbarna sett fram emot länge och jobbat hårt för", säger Ole Hirte Olsson som tränar laget tillsammans med Jerker Hultkvist och Kadrija Husic.

Vimmerby IF:s lag som spelar Gothia Cup i veckan.

Vimmerby IF:s lag som spelar Gothia Cup i veckan.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-07-18 09:00

I år är Gothia Cup tillbaka efter två års uppehåll på grund av pandemin. 1600 lag från 59 olika länder gästar Göteborg den här veckan och ett av dem är Vimmerby IF:s P15-gäng.

De gick in i turneringen vid lunchtid på måndagen och ställdes mot det brittiska laget Prep Schools District WH.

– Det är förstås extra roligt att möta ett utländskt lag. Man har inte alls koll på hur bra de kan vara, men det kan säkert bli en häftig match, sa Ola Hirte Olsson inför matchen. Själv har även han som ung spelat Gothia Cup en gång i tiden med Tuna Södra.

Väl i den första matchen blev det oavgjort, 1–1. Men lagets tränare Kadrija Husic ansåg att matchen borde ha slutat annorlunda.

– Vi spelade bättre och kom till fler lägen. Domsluten var ganska märkliga, och inte till vår fördel. Trots allt fick vi in ett slumpmål, så vi får vara glada för en poäng i alla fall. Fast vi borde ha fått med oss tre kan jag tycka, sa tränaren efter matchen.

Gruppspelets tre matcher spelas 2x25 minuter, och målet i Vimmerbys första match gjordes av Ali Al Omari.

Övriga lag som VIF möter i gruppen är Angered samt Stångebro United.

Cup-äventyret kommer extra lägligt för gänget som haft begränsade säsonger två år i följd och inte spelat någon turnering sedan de var 12 år och var med i Bullerby Cup på hemmaplan.

– Därför har det varit extra efterlängtat att få komma iväg. Sedan är killarna i en ålder då andra intressen kan locka dem bort från fotbollen. Den här turneringen får ses som lite av en morot för att få dem att hänga i. Samtidigt ska det sägas att de har jobbat hårt för att få ihop pengar och komma iväg på det här äventyret.

I seriespelet har laget två lag i olika serier. De har hävdat sig väl så här långt och hoppas kunna räcka en bit i Gothia Cup med.

– Kommer man etta eller två i gruppen blir det A-slutspel. Annars är det B-slutspel som gäller. Vi siktar på att få spela så många matcher som möjligt.

Vimmerby IF har deltagit med många lag i Gothia Cup genom åren. Den här gången hedras klubben lite extra.

– Vi fick ett meddelande från cupledningen att Vimmerby IF har haft med minst ett lag i Gothia Cup för 20:e året den här gången. Vi kommer få någon form av minnespris för det, avslutar Jerker Hultkvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!