VIF lägger ner sitt C-lag

Vimmerby IF väljer att dra sig ur division fyra med damernas C-lag. I stället har man anmält ett F16-lag till seriespel. – Vi tror att det är sportsligt bättre och gynnar vår utveckling, säger VIF:s Magnus ”Budo” Ericsson.

Vimmerby IF:s nya F16-lag anmäls till seriespel istället för det C-lag som man har haft i tre säsonger.

Vimmerby IF:s nya F16-lag anmäls till seriespel istället för det C-lag som man har haft i tre säsonger.

Foto:

Fotboll2017-03-23 13:14

Idel niomannafotboll i division fyra lockade inte Vimmerby IF:s C-lag på damsidan. Därför kommer laget, som har sin bas i tjejerna födda 2002, istället kommande säsong spela i en F16-serie.

– Sportsligt känns det bättre. Vi kommer få möta bra motstånd både från Kalmartrakten och från Öland. Dessutom spelas alla matcher som elvamanna, berättar ”Budo” Ericsson.
– Vi har kört dam C i tre säsonger och vill nu provat på något nytt. Visst, vi har slussat upp tjejer både till A- och B-laget, men vi tror att det blir bättre kvalitet på fotbollen i F16 och ger därmed bättre utveckling för våra spelare.

I F16-serien får samtliga lag ha fem stycken överåriga i varje match, utan restriktion på övre åldersgräns.
– Vi kommer nog utnyttja det. Vi har tjejer i åldrarna 17-21 som både har spelat i B- och i C-laget tidigare.

– Ett tag var vi inne på att köra både C- och F16-lag, men så som vi gör nu kommer bidra till ökad konkurrens – där det är de som tränar mest och visar vilja som får spela, berättar ”Budo”, som själv förmodligen kommer ha någon form av ledarroll för F16, tillsammans med Maria Kennmark och Birgitta Kägo.

– Det är inte klart till 100 procent ännu, men så är vår målsättning. Jag kommer i så fall kliva av från A- och B-konstellationen, och då måste vi hitta någon ny dit, avslutar Magnus ”Budo” Ericsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!