VIF-ledaren: "Ska fajtas om seriesegern nästa år"

Åtta spelare in – sju spelare ut. Sporten har pratat med David Lindgren om Vimmerby IF:s lagbygge som är mer eller mindre klart.

Vimmerby IF har värvat sju nya spelare till nästa säsong. Dessutom gör Jesper Lätt comeback.

Vimmerby IF har värvat sju nya spelare till nästa säsong. Dessutom gör Jesper Lätt comeback.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2020-12-11 07:15

Under torsdagskvällen blev det officiellt att lagkaptenen Markus Ahl lämnar Vimmerby IF, efter många år i klubben. Istället väljer han Djursdala SK i division 5.

När vi pratade med David Lindgren i VIF:s sportgrupp var inte övergången helt klar. Men han sa så här:

– Om "Macke" fortsätter är det en bonus. Vi har förberett oss för att han eventuellt lämnar. Om han vill varva ner någon annanstans har vi full respekt för det.

I övrigt tycker David Lindgren att det ser bra ut. Med några dagar kvar av frimånaden lär det inte bli några fler förändringar i VIF-truppen. Åtminstone inte för tillfället.

– Vi ligger i fas. Tränarna vet vilken trupp de har att jobba med. Sedan kan det alltid hända saker fram till domaren blåser i pipan i vår.

Årets skyttekung Mohammad Jafr har inte skrivit på något nytt kontrakt än – men allt talar för att han stannar i Vimmerby IF.

– Ja, vi är muntligt överens. Jafr har sagt att han ska fortsätta. Det är de försvårande omständigheterna med coronan som har gjort att vi inte träffats än.

Sedan den sista seriematchen i oktober är det sju stycken spelare som har valt att lämna VIF. Det handlar om Joakim Storm, Simon Larsson och Josef Fenikh (Västerviks FF), Niklas Gunnarsson (FBSK), Ardijan Mahmutaj (Högsby IK), Petter Gustafsson (Gullringens GoIF) och nu senast Markus Ahl (Djursdala SK).

– Det är en blandad kompott av väntade och oväntade övergångar. Några har gått till VFF för att spela högre upp. Det är klart att vi gärna hade haft kvar dem i Vimmerby, säger David Lindgren.

På pluskontot har VIF presenterat åtta nyförvärv: Haris Dreco och Erik Ståhlgren (Gullringens GoIF), Knut Gunnarsson och Belmin Hrustic (Målilla GoIF), Anton Brorsson (Södra Vi IF), William Stejdahl (HM IS), Vladimir Radak (Hultsfreds FK) och Jesper Lätt (comeback).

– Efter säsongen gjorde vi en inventering av vilka spelare som skulle kunna vara aktuella för Vimmerby. Vi har fått de namnen som vi helst ville ha, säger David Lindgren.

Vad tycker du om truppen som helhet?

– Jag tycker att den här truppen ska vara med och fajtas om seriesegern nästa år. Det är i alla fall min förhoppning. Vi har fått ihop det på ett bra sätt.

– Sedan kommer det krävas att de unga och talangfulla spelarna tar de där extrakliven som vi hoppas. Det ska bli spännande att följa laget. Vi har också ett spännande ledarskap med "Buken" (Johan Karlsson-Törndahl) och Patrik Gunnarsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!