VIF lyfter efter "Thures" hattrick

Rickard Thuresson hade gjort ett mål på tretton matcher. Hemma mot Myresjö slog lagkaptenen till med tre. Samtliga i 4-1-segerns första halvlek. - Alltid skönt att göra mål, sa den pånyttfödde skyttekungen.

Rickard Thuresson var ständigt på språng mot Myresjö och svarade för tre mål. Inte illa med tanke på att han gjort ett på tretton matcher tidigare under säsongen. Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2012-08-27 06:23

Rickard Thuresson har aldrig gjort så få mål i VIF-tröjan. Chanserna har inte skapats, de som ändå uppstått har bränts. Fram till i lördags.
Mot Myresjö lossnade det äntligen för VIF:s lagkapten. Redan i den andra minuten stakade "Thure" ut vägen mot tre poäng. En lång boll studsade över Jimmi Gustafsson och fri från höger sköt "Thure" 1-0 med ett hårt vristskott.
- Vi sa att vi skulle skjuta mycket med tanke på kvalitén på deras målvakt. Det är skönt att sätta första chansen, menade målskytten.

Äkta hattrick
VIF gjorde knappast en lysande halvlek, men mötte precis det typ av motstånd som man alltid älskat att möta. Myresjö hade mest boll, det såg trevligt ut, men ledde nästan aldrig någonvart. Det ihop med en galet hög backlinje passade VIF som den där handen i handsken.
Omställningsspelet var inte ens särskilt kliniskt. Med större noggrannhet hade VIF radat upp friläge efter friläge. Nu räckte det med en sylvass spjutspets.
I 42:a minuten satte Christian Simonsson in en boll i djupet, "Thure" vände bort en försvarare och sköt 2-0 vid första stolpen. Minuterna senare kom matchens höjdpunkt. Med en fenomenal vändning lurade "Thure" bort en virrig Myresjö-back på mittplan. Friläget höll samma klass då "Thure" rundade keepern Marcus Ahlqvist och satte bollen i öppet mål.
3-0. Äkta hattrick.
- Äntligen. Det här var på tiden. Det är skönt att jag satte alla mina chanser. Och skönt när vi utnyttjar vårt djupledsspel.