VIF marscherar mot serieseger – sjunde raka vinsten: "Rätt skönt"

Vimmerby IF marscherar raskt vidare mot en serieseger i division 2. Under lördagen kom sjunde raka vinsten när Wreta Kloster besegrades med 2–0. "Det tycker vi är rätt skönt", säger VIF-tränaren Pierre Brorsson efter matchen.

Vimmerby IF bara fortsätter vinna. IFK Wreta Kloster kunde inte stå upp tillräckligt bra mot serieledaren, som segrade med två bollar.

Vimmerby IF bara fortsätter vinna. IFK Wreta Kloster kunde inte stå upp tillräckligt bra mot serieledaren, som segrade med två bollar.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2024-08-17 18:06

Det var dock en mållös första halvlek. Men i den andra halvleken lyckades Vimmerby IF göra två kassar, som innebar seger med 2–0. 

VIF tog ledningen i 64:e minuten genom Frida Pöder, assisterad av Sarah Falkevall. Samme Falkevall var sen den som fastställde slutresultatet i 89:e matchminuten. Hon blev framspelad av Naomi Guander. 

– Jag tycker vi är bättre i första också, även om vi inte gör mål. Vi bränner en del lägen men så är det ibland. De räddar någon boll på mållinjen och sådär. Det var tajt, och Wreta Kloster står upp bra, men sen kroknar de i andra halvlek och vi lyckas få in två bollar, säger Brorsson.

Sju raka segrar. Nio matcher i rad utan förlust. Det måste kännas rätt bra?

– Haha, det gör det absolut. Det tycker vi är rätt skönt.

Vad ska kunna stoppa er från seriesegern?

– Det är väl lite kring osäkerheten gällande tillgången på spelare, flera ska ju som bekant iväg och plugga bland annat. Det kommer bli nya positioner för vissa. Jag är inte orolig, men det blir ändå en omställning. De som är hemma och tillgängliga kommer behöva höja sig och ta mer ansvar. Men det tycker jag redan flera spelare börjat göra.

Är det några spelare du vill lyfta efter den här insatsen?

– Jag tycker Alicia (Strand) är riktigt duktig. Saga (Stejdahl) är stabil i mittförsvaret, Frida (Pöder) är också bra, sen kan vi nämna Sarah (Falkevall) också. De sticker ut, även om hela laget ska ha kredd för prestationen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!