VIF mycket nära nytt kontrakt

Matematiskt kan Vimmerby fortfarande halka ned på kvalplatsen. I praktiken? Där är man ett division två-lag även nästa säsong. Efter 3-0 (1-0) mot Assyriska kan bara en total kollaps fälla VIF. - Till stora delar ska det vara klart, sa tränaren Jimmy Bexell.

Fotboll2012-09-17 06:17

Fyra omgångar återstår. Förmodligen kan VIF-spelarna ta med sig ett paket cigg ut till matcherna och bara stå där. Nio poäng och 24 mål kan inte Vimmerby tappa. Definitivt inte till ett totalt kollapsande Tord. En mörk säsong har räddats upp. VIF är kvar i tvåan.
- Teoretiskt sett är det inte klart, men det ska mycket till. Vi behöver inte spela med kniven på strupen och kan tänka på ett lite annorlunda sätt. I och med den knepiga starten har det varit baktungt hela året, sa den lättade Bexell.

Svag start
3-0 mot Assyriska låter bättre än vad det var, men ljuger inte om stabiliteten. VIF spelade nästintill extremt defensivt, väntade på sina lägen och tog några av dem.
Första halvtimmen var ledsamt andefattig. Stillastående, slarvig, loj och feg. Assyriska försökte driva upp lite tempo, VIF väntade på omställningar men var varken tillräckligt koordinerade eller aggressiva i presspelet för att kunna vinna några bollar att ställa om på.
- Första halvlek var sömnig. Vi kom ingenstans, menade bortatränaren Roger Lönn.
Det som hände hände antingen genom Rickard Thuresson eller Sebasthian Svensson. Thuresson sköt i stolpen i 28:e och minuterna senare hoppade han över Svenssons inspel till förmån för en framrusande Jimmi Gustafsson som sköt 1-0.
- Skönt att vi fick det målet. Vi var lite sega i början, tyckte Thuresson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!