Nära lösning på tränarfronten: "Positiv anda"

Det förs diskussioner om en lösning på tränarfronten och flera klubbar rycker i spelare. Det är läget för Vimmerby IF dam för stunden.

Mikael Rinaldo var huvudtränare för Vimmerby IF under den gångna säsongen. Håkan Ericsson i klubbens damutskott menar att man kommit en bit på väg mot en lösning till nästa år.

Mikael Rinaldo var huvudtränare för Vimmerby IF under den gångna säsongen. Håkan Ericsson i klubbens damutskott menar att man kommit en bit på väg mot en lösning till nästa år.

Foto: Arkiv

Fotboll2021-10-18 20:00

Mikael Rinaldo tränade VIF den gångna säsongen och är positivt inställd till en fortsättning.

– Vi håller på och diskuterar lite och förhandlingarna börja närma sig sluttampen, säger han.

Håkan Ericsson i klubbens damfotbollsutskott bekräftar också att intresset finns för en fortsättning med Rinaldo.

– Vi har kommit en bit på väg och det känns som det är en positiv anda från båda håll. Förhoppningen är att en lösning ska vara klar inom två veckor, säger han.

Hur vill du summera säsongen?

– Vi slutade trea och det är klart att vi hade högre ambitioner. Nu stördes vi av en del skador och det blev lite lotteri med en enkelserie där vi föll mot båda toppkonkurrenterna borta. Det positiva är att många av våra unga spelare har fått chansen att prova på i A-laget, säger Ericsson.

Han bekräftar även att en del klubbar visat intresse för lagets spelare.

– En del klubbar har hört av sig och informerat om att de vill bjuda in våra spelare på provspel, men tyvärr finns det även klubbar som går bakom ryggen och det tycker jag är osportsligt.

Flera unga talanger är aktuella för fotbollsgymnasiet till kommande höst, bland annat Agnes Karlsson och Jonna Eriksson.

– Det är klubbar från Växjö, Jönköping och Kalmar som har hört av sig angående dem.

undefined
Agnes Karlsson och Jonna Eriksson är två unga VIF-talanger som andra klubbar visat intresse för.

För VIF tar en ny säsong vid ganska snart.

– Vi kommer att återuppta vår satsning på futsal och spela ett par turneringar. Vi har visat att vi är ett av Smålands bästa lag i futsal tidigare och vill gärna bygga vidare på det.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!