VIF nollade Målilla

Inför matchen skrev vi om försvarsstyrkan i VIF. De visade det i derbyt hemma mot Målilla där de åter igen höll rent och vann med 1-0. Målskytt: Blazej Wierzbicki. - Roligt att göra mål, det händer inte så ofta skrattar han.

Blazej Wierzbicki.

Fotboll2006-08-11 21:27

Serieledarna Vimmerby IF tog på fredagskvällen emot Målilla för ett stekhett derby.
Målilla ställde upp med ett 4-5-1 spel och backade hem vilket gjorde det svårt för hemmalaget att komma igenom.
Men gästerna skapade inte mycket och det kändes som att ett mål för Vimmerby låg och lurade i luften när matchuret närmade sig kvarten.
Nära, nära var det när Anders Håårdh nickade ned en boll till Johan Runeson som pangade bollen klockrent i klykan. Det gick ett sus genom publiken, men det var fortfarande mållöst.
Det såg också ut att förbli så till pausvilan, men inbytte Rickard Thuresson skapade genast oreda i Målillas försvar.
I den 41:a minuten levererade han ett fint inlägg till ständigt löpande Blazej Wierzbicki som satte huvudet på bollen och nickade in 1-0.
- De hade riktigt stora och tunga backar, så det var grymt skönt att ha ett ledningsmål i ryggen i paus, berättar Wierzbicki.