VIF och Kisa till B-slutspel

VIF och Kisa BK spelade under onsdagen sina sista gruppspelsmatcher i Gothia Cup. Inget av lagen lyckades ta sig vidare till A-slutspel men turneringen fortsätter ändå för de båda.

VIF:s F14-lag missade A-slutspelet med minsta möjliga marginal.

VIF:s F14-lag missade A-slutspelet med minsta möjliga marginal.

Foto: Privat

Fotboll2018-07-18 15:36

Vimmerby IF:s F04-lag hade tagit fyra poäng inför onsdagen och förutsättningarna var klara: en poäng i den sista matchen räckte för avancemang till A-slutspelet. Men när matchen mot Hittarps IK var slut stod VIF där som förlorare.

Hittarp vann med 2–1, vilket innebar att den andra matchen i gruppen var tvungen att gå VIF:s väg. Det gjorde den inte. Barkarö vann sin match mot Norrsken med 3–0 och säkrade platsen till A–slutspel. VIF och Norrsken stod då på samma poäng och samma målskillnad och avgörandet fick fällas på flest gjorda mål. Där hade Norrsken övertaget med sina fyra gjorda jämfört med VIF:s tre.

– Allt som kunde gå emot oss gick emot oss. Tjejerna är jätteledsna och besvikna och man lider med dem, säger Mikael Rinaldo efter förlustmatchen mot Hittarp.

VIF:s mål mot Hittarp gjordes av Svea Backstad. De gulsvarta får nu spela B-slutspelet istället.

Även Kisa BK:s P03-lag spelade sin sista gruppspelsmatch i Gothia Cup under onsdagen. KBK var nära segern men fick till slut nöja sig med en poäng och slutresultatet 1–1. Motståndet för dagen var det engelska laget South Dartmoor CC, som tidigare hade gått poänglösa genom gruppen, precis som Kisa.

Det var också engelsmännen som fick jubla först och tog ledningen med 1–0. Kort därefter kvitterade KBK genom David Cederholm. Mot slutet av matchen hade Kisa ett jätteläge att ta med sig alla de tre poängen men blev stoppade av ribban.

– Hela laget gjorde en jättebra insats och vi kunde vunnit med lite tur. Men det var ett fantastiskt försvarsspel från grabbarna, säger KBK-tränaren Morgan Westerling.

Det oavgjorda resultatet skickade Kisa till B-slutspel.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!