Sportchefen om skyttedrottningen: "Tror hon blir kvar"

Det sportsliga arbetet inför nästa säsong har varit i full gång ett tag. Men ännu återstår några pusselbitar för Vimmerby IF. Staberna runt båda tränarna är inte spikade och på spelarfronten kan det hända grejer. "Det är en bra känsla", säger VIF:s Patricia Pöder.

Pierre Brorsson och Patricia Pöder hoppas nog båda två att en assisterande tränare blir klar inom kort.

Pierre Brorsson och Patricia Pöder hoppas nog båda två att en assisterande tränare blir klar inom kort.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-12-05 18:08

I ett samtal med sportchef Patricia Pöder under tisdagseftermiddagen kollade vi hur "VIF-landet" ligger på dam– respektive herrsidan. 

När det kommer till jakten på en assisterande tränare till Pierre Brorsson på damsidan kan en lösning var klart inom kort. 

– Jag ska bland annat sätta mig med det ikväll. Vi är ganska nära en lösning, men jag kan inte säga något mer än så, säger Pöder. 

När hoppas du ha det klart?

– För att gardera mig lite skulle jag säga i början av nästa vecka, förhoppningsvis. 

Är det ett välkänt namn som är aktuellt?

– Jag tror faktiskt att det är ett namn som inte så många tänker på, säger Pöder utan att avslöja något mer. 

Truppmässigt ser det bra ut för VIF. De allra flesta är så gott som klara, och framöver väntar en provträning där intressanta spelare från både lokalfotbollen och högre divisioner är inbjudna. Jessie Eriksson lämnar dock till följd av en flytt. 

– Än så länge är det ingen mer som definitivt meddelat att de ska lämna. 

Hur går diskussionerna med Nathalie Johansson, några framsteg där?

– Jag tror fortsatt att hon kan bli kvar hos oss. Vi har pågående diskussioner och jag hoppas att vi har klart med henne inom kort. 

På herrsidan har det hänt en hel del för VIF. Fredrik Falkevall är ny huvudtränare och på spelarfronten har det tillkommit flera nya namn. Detta i form av spelare som Anton Brorsson, Gustav Stejdahl, Arvid Eckerstig och Ibrahim Haddar. Flera spelare har dessutom aviserat att de ska stanna, exempelvis viktiga Ahmed Tarabeih. 

– Det är en bra känsla även där. Vi har många viktiga namn som stannar och flera med stor potential som kommer in. 

Det finns dock ett par spelare som fortsatt är osäkra kort. Bland annat Tomislav Jakesevic och Martin Brtan, något Dagens Vimmerby var först med att rapportera om. Pöder om Brtan och Jakesevic.:

– Inget slutgiltigt är sagt mellan oss. Med Tomislav har vi en god dialog, men det är inget konkret upplagt. Det är ju ändå så att de här spelarna har en bit att åka. 

Likt situationen på damsidan söker VIF efter en assisterande tränare till Fredrik Falkevall. 

– Samma sak där, ingenting är klart i dagsläget. Vi jobbar på med lite olika spår.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!