VIF om spelarnas val: "Självklart är jag besviken"

För många kom det som en fullständig överraskning. Inte för David Lindgren i Vimmerby IF:s sportgrupp: "Vi visste att det fanns ett intresse för Simon Larsson och Joakim Storm från Västerviks FF:s sida", säger han angående tappen av de båda spelarna.

Johan Karlsson-Törndahl är besviken över att tappa två startspelare.

Johan Karlsson-Törndahl är besviken över att tappa två startspelare.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2020-11-12 18:07

Att duon skulle lämna VIF kom ändå som något av en överraskning i det här läget: 

– Västervik har hört av sig till oss och sagt de skulle kontakta dem. Vi har också förstått att det funnits ett visst intresse från "Jocke" och Simon, men det är klart att det är förvånande när de förra året skrev på ett tvåårsavtal med oss som gäller även över kommande säsong, säger David Lindgren och fortsätter:

– Sedan har vi varit tydliga med att inte stå i vägen som klubb om spelare vill testa på högre upp. Vi kan inte tvinga någon att spela för Vimmerby IF, utan det är bara att respektera att de här killarna nu vill spela i en annan klubb. 

Vad innebär de här spelarförlusterna för er?

– Innan det här beskedet, har vi känt att vi har legat väldigt bra i fas, både på ledarsidan och med spelatruppen. Nu känner vi att det blir ännu viktigare att försöka få in rätt spelare, framför allt centralt på mittfältet. Sedan har vi många unga, egna killar som bara väntar på att få chansen att visa vad de kan. Det finns "nya" Simon Larsson och Jocke Storm, både i våra egna led och i andra närliggande klubbar. Ingen är oersättlig. 

– Men självklart är det är tråkigt att Simon och Jocke lämnar. De är duktiga spelare som har avtal med oss och som är i en bra ålder. 

undefined
Simon Larsson lämnar Vimmerby IF för Västerviks FF. Samma steg tar Joakim Storm.

Tränaren Johan Karlsson-Törndahl delar David Lindgrens uppfattning:

– Självklart är jag besviken. Det är två bra startspelare som försvinner. Simon Larsson vill jag säga är regionens bäste mittfältare. Det kom som en överraskning för mig att de lämnar. Jag trodde att de skulle spela ut sina kontrakt. 

– Sedan är jag inte förvånad att de lockar till sig intresse från klubbar högre upp, men steget till Västerviks FF är inte så långt. De spelar i division tre och det är vad jag förstår lockande. 

Johan Karlsson-Törndahl är tydlig med att poängtera att just division tre är något som lockar även honom och Vimmerby IF.

– Vi vill vara med i toppen i division fyra-serien och målsättningen är att vi ska spela i förbundserierna igen. 

2021 få de alltså klara sig utan både Simon Larsson och Joakim Storm. 

Vad innebär det för dig i ditt tänk med lagbygget?

– Nja, i det här läget handlar det mest om när vi får börja träna igen. Men det är klart att vi måste ersätta dem på något sätt. Det förs diskussioner med spelare och vi har fått in både Haris Dreco och Knut Gunnarsson. Vi spelade matcher i år utan Simon Larsson på mitten och det klarade vi på ett bra sätt då. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!