VIF överlägset i småländsk final

Det blev Vimmerby som vann den helsmåländska finalen i den 90:e upplagan av Kisapokalen. Eller vann? Man krossade Gullringen med hela 8-0. - Det såg inte speciellt bra ut för vår del. VIF var tyngre, snabbare och piggare än vad vi var, tyckte GGoIF-tränaren Patrik Wärnehall.

Fotboll2015-07-20 07:23

Division två-laget Vimmerby IF, som mönstrade starkast möjliga lag, klev in i jubilerande Kisapokalen som storfavorit. Och visst hanterade man det på bästa sätt. Två segrar och 10-0 i målskillnad. Nej, det var verkligen inget snack på Kisa IP den här gången.
Hårdast motstånd fick VIF i lördagens första match, semifinalmötet mot division fyra-gänget Kisa BK, som också var det kvalitetsmässigt bästa, tempostarkaste och roligaste drabbningen under pokaldagen.
Kisa stod upp bra och det var inte förrän under matchens sista tio minuter som Jimmy Svensson och Oskar Eriksson kunde avgöra med varsitt mål.

Rimforsa pressade
Även i den andra semifinalen var det Vimmerby kommun mot Kinda kommun. Och även här var det smålänningarna som drog det längsta strået, även om Rimforsa satte division tre-laget Gullringen under hård press under matchens sista 20 minuter.
Rimforsa, som vann pokalen 2013, har gjort en stark säsong i division fyra och fick beröm av motståndartränaren Patrik Wärnehall.
- De är ganska bra. Det är ett ungt lag som springer mycket och är väldigt rivigt. De gör allt det som vi gjorde för dåligt, summerar han.
Provspelande polacken Mateusz Gromysz (se separat artikel) gav Gullringen ledningen, men när Hampus Wulff gjorde 2-0 en bit in i andra halvlek slutade GGoif spela. RIF:s Arvid Borell reducerade men trots hård press emot sig lyckades Gullringen hålla undan.