VIF P16 vann avgörande match

Det var mycket på spel i VIF P16:s avgörande gruppspelsmatch mot engelska Yeovil Town FC. Efter en fin vändning var det smålänningarna som säkrade gruppsegern.

Fotboll2017-07-19 12:32

– Vi visste att vi var tvungna att vinna, det fanns inget annat. Vi hade en matchplan att spela rakt och snabbt, det funkade perfekt, säger lagets tränare Pär Gustavsson.

Trots en knackig start, där engelsmännen fick in 1–0 efter en långboll och kort därefter också 2–0 efter fint kombinationsspel, var det ett samlat och fokuserat VIF som tog sig an utmaningen.
– Vi spelade hårt och satte press på dem. Vi kollade deras match igår och visste därför hur vi skulle agera, fortsätter Gustavsson.

VIF:s anfallsduo Joakim Storm och Tage Falk gjorde varsitt fram till 2–2, innan Storm satte ytterligare ett till 3–2 innan halvtid. Efter halvtiden blev det bara ett mål – men oj vilken balja. Ett långskott från Jakob Kus gick klockrent in i krysset.

I och med segern kliver VIF in i A–slutspelet på torsdagsförmiddagen. Man ställs emot St. Paul Blackhawks förstalag klockan 11:30.
– Skönt med lite ordentlig vila så vi får fylla på med mat och vätska, avslutar en laddad Pär Gustavsson.

Det blir ändå Yeovil som gör VIF sällskap från gruppen, då man har bättre målskillnad än tredjeplacerade Sävedalens IF.
VIF:s P18 är sedan tidigare kvalificerat för A–slutspel.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!