VIF säkrade kontraktet

VIF är ett vinnande lag igen. Efter fyra raka utan seger slogs Östria/Lambohov tillbaka med 2-0 (0-0) på bortaplan. Därmed säkrade VIF i praktiken nytt kontrakt i trean. Dessutom hjälpte man ärkerivalen Gullringen över nedflyttningsstrecket. - En riktig laginsats, grabbarna ska ha en jätteeloge, säger tillförordnade tränaren Tommy Svensson-Pöder.

Fotboll2008-09-08 06:13

De frågetecken för Vimmerby IF:s fortsatta Division III-status som oundvikligen lyfts under den senaste veckan raderades ut i lördags. Inte bara med tanke på resultatet, solida 2-0, utan allra främst på grund av den kvalitetsmässiga styrkedemonstrationen.
- Vi gjorde det riktigt bra och ingen faller ur ramen. Det här ger lite arbetsro och vi behöver inte titta bakåt och det här laget är alldeles för bra för det, säger Svensson-Pöder.
Samtidigt innebar segern att ärkerivalen, Gullringen, klamrade sig över nedflyttningsstrecket för första gången i år. Och med tre omgångar kvar ser möjligheten för två lokala lag i trean även 2009 i princip ljusare ut än på hela säsongen.
- Derbyn är derbyn och sådana publikmatcher är bara härligt. Det är absolut inte något som vi ser som negativt. Sen tycker jag att Gullringen förtjänar att ligga där.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!