VIF satsar nytt: "Skönt att vi äntligen får spela"

Efterlängtad premiär. Då satsar Vimmerby IF på två forwards. "Vi har de spelartyper som passar för det", säger nye tränaren Patrik Gunnarsson inför mötet mot Västerviks FF på tisdag.

Äntligen matchpremiär. Rickard Thuressons Vimmerby IF tar emot Västerviks FF i ett hett derby tisdag kväll.

Äntligen matchpremiär. Rickard Thuressons Vimmerby IF tar emot Västerviks FF i ett hett derby tisdag kväll.

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2021-05-31 17:00

Äntligen! Så känner nog alla inför tisdagens möte mellan Vimmerby IF och Västerviks FF. Efter en lång försäsong och stor ovisshet när matcherna skulle komma igång, är det nu dags. 

För VIF är det pang på rödbetan direkt. Efter att i många år spelat på en högre nivå än Västervik, så är rollerna ombytta. VIF lirar i fyran, VFF i trean. 

– En bra värdemätare för oss såklart. Det ska bli hur kul som helst att få spela match igen. Killarna har längtat efter det här, säger Patrik Gunnarsson, som förbereder sig för sin första match som tränare i Vimmerby. 

Han gör det som huvudtränare, sedan den tidigare Johan Karlsson-Törndahl lämnade uppdraget för en kort tid sedan. Ny parhäst för Gunnarsson är meriterade Christer Eriksson. 

– Det känns bra med Christer. Känslan är att vi har mycket samma syn på hur vi vill att fotboll ska spelas. Det är ett bra stöd, både teoretiskt och fotbollmässigt. Både han och jag utgår från att man har ett vältränat lag i grunden, menar Patrik Gunnarsson. 

Ni byter spelsystem efter att förra året och även under försäsongen spelat 4-2-3-1. Vad beror det på?

– Vi kommer att köra med två forwards, det stämmer. Främsta skälet är att jag tycker att vi får ut mer av det i bollmottagning och i djupledsspelet. Vi har de spelartyperna. 

Hur laget i övrigt formeras positionsmässigt vill inte nye huvudtränaren gå in på det här läget. När Sporten pratade med honom var inte heller laget helt klart, utan det bestäms efter måndagens träning. 

Hur är känslan inför träningsmatchen mot Västervik?

– Jag känner mig lugn, förväntansfull och känner ingen press. I det här läget vet vi inte alls var vi står någonstans, utan vi får utvärdera hur vi ligger till efter några matcher. Och som sagt kan det vara skönt att få tufft motstånd direkt. 

Vad vill du ha för svar av premiärmatchen?

– Det är klart att jag alltid vill ha bra svar, men framför allt att vi svarar upp mot Västervik fysiskt och även spelmässigt. Vi kommer att försöka spela det spel som vi har tänkt oss, sen gäller det som alltid att vara anpassningsbar.

Klart är att anfallaren Joakim Storm missar matchen efter skadekänningar. Comebackande Jesper Lätt är inte heller med än, liksom knäskadade Ludwig Strömbom. 

Matchen mellan VIF och VFF kan ni se live på Tv på vår sajt www.vimmerbytidning.se om ni är prenumeranter. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!