VIF slog serieledare

Nässjö FF kom i går till Vimarvallen som serieledare. Men det var inget som skrämde Vimmerby IF. Med mål i 55:e minuten av Jonas Fors såg gul/svart till att poängen stannade i föreningen. - Nu tror jag vi är på rätt väg, konstaterade tränaren Bo Axberg efter slitsamma 90 minuter för laget.

Florent Asllani i kamp med Nässjöspelare på Vimarvallen. En match där VIF lyckades vinna med 1-0 efter mål av Jonas Fors.

Fotboll2003-05-17 07:56

Vimmerby IF har så här långt haft det motigt med resultaten i serien. I flera matcher har laget varit med länge, men fått ge sig på slutet.
I går höll det dock hela vägen.
Och det ska konstateras med en gång att Vimmerby gjorde en riktigt stark match och stod upp bra mot serieledande Nässjö.
- Vi drog oss kanske tillbaka lite mycket efter ledningsmålet, men det var omedvetet. Sedan när vi fick spela med en man kort sista 15 minuterna var vi pressat, fastslår VIF-tränaren.
Nässjö inledde match bäst, men på grund av många avblåsningar tog det lång tid innan spelet fick någon intensitet.
Gästerna skapade också första farligheten när Joakim Bromander hamnade fri, men Lasse Gustavsson i hemmamålet avvärjde galant.
Vimmerby hade också några halvchanser. Mattias Karlsson noterade ett bra skott och Stefan Bragsjö en nick.
Sista 15 minuterna av första halvlek var det mycket Vimmerby. Laget flyttade fram positionerna, men Nässjö kontrade farligt ett par gånger.
Totalt sett en halvlek som saknade vassa målchanser, men som var tät och intensiv och där framförallt hemmalaget stod upp riktigt bra.

Piggt hemmalag
Efter paus fortsatte Vimmerby att spela piggt och ledningsmålet i 55:e minuten var hur rättvist som helst. Håkan Karlsson slog ett långt inlägg som Jonas Fors plockade ner och sedan lurade han bort Nässjös målvakt. Galant.
Efterhand backade hemmalaget tillbaka oroväckande mycket och Nässjö fick allt mera att säga till om. Noterbart en frispark där Lasse Gustavsson stod helt rätt och lyckades boxa bort bollen.
15 minuter innan slutet fick VIF Mollar Sarkis utvisad efter två varningar ( lindriga sådana) och Vimmerby fick slita hårt med en man kort. Nässjö tryckte på för en kvittering, men VIF slet hårt med målvakten Lasse Gustavsson i spetsen och lyckades hålla undan.
- En skön seger och jag tycker den är välförtjänt, säger Bo Axberg.