VIF sopade banan med motståndet – han gjorde tre i "comebacken"

Återigen vann Vimmerby IF bekvämt mot Jönköpings BK. Hela 9–1 blev det i bortasegern, som gör att hoppet om uppflyttning lever någon vecka till, åtminstone. Och det fanns många glädjeämnen att ta med sig hem, inte minst att Ahmed Tarabeih är tillbaka på riktigt – efter att ha bidragit med tre mål. "Jättekul för oss alla i laget", säger tränaren Fredrik Falkevall.

VIF fick måljubla nio gånger om borta mot Jönköpings BK.

VIF fick måljubla nio gånger om borta mot Jönköpings BK.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2024-09-14 16:32

Vimmerby IF möter nog gärna Jönköpings BK varenda vecka, om de hade fått chansen. På två matcher i serien har det blivit sex poäng med oerhört stabila 13–2 i målskillnad.

Och då ska vi inte glömma att JBK även pulveriserades med 11–1 under försäsongen på Arena Ceos. 

Alltså; tre matcher, 24 gjorda mål och tre insläppta. Jo, man (VIF) tackar.

Även om det fortfarande ska mycket till gör också trepoängaren att hoppet om uppflyttning lever, åtminstone i ytterligare nån vecka.

Vilka var då målskyttarna för VIF i lördagens målfest? Ahmed Tarebeih gjorde ett hattrick, Joakim Storm stod för en dubbel och Haris Dreco, Selatin Shaljani, Anton Brorsson och Theo Lundin fick in en kasse vardera.

Fredrik Falkevall, tränare i VIF, säger följande efter storsegern: 

– Det är bra gjort. Vi står för en ganska bra prestation. Vi har pratat mycket i veckan om att ha mycket energi och fart i både pressen och passningsspelet, vilket saknades förra omgången. Även om vi inte går framåt jättefort hela tiden håller vi bra fart i bollen när vi rullar runt den. 

Och Jönköping är en drömmotståndare för er?

– Ja, det känns som det. Det verkar vara lite av en favorit. 

Gör detta att hoppet om en kvalplats lever ett tag till?

– VI har sagt såhär: Vi ska ha fokus på våra matcher, för det ligger inte i våra händer längre. Vi kommer göra allt för att slå Myresjö/Vetlanda nästa helg, sen får vi se vad som händer efter det. Att gå upp direkt känns kanske tufft, men ett kval kanske vi kan nå om allt stämmer. 

undefined
Ahmed Tarabeih var tillbaka "på riktigt" efter hans tuffa period. Det var ett av lördagens stora glädjeämnen för VIF.

Att Ahmed Tarabeih fick göra tre mål glädjer såklart Falkevall, och hela laget, väldigt mycket. Den vindsnabbe yttern har en tuff period bakom sig, då han i somras fick en blodpropp i vaden. 

– Det var lite av en comeback för honom, han gjorde sin första start efter sommaren. Det känns verkligen jätteskönt för hela laget, mig personligen och Ahmed själv. Det betyder mycket.

Theo Lundin (född 2009) fick göra mål också. Det kan jag tänka mig var kul att se.

– Ja, verkligen. Alla spelarna bara skrek när han gjorde mål. Han är jätteduktig och kommer bli en väldigt bra spelare. Det var skönt att få ge honom speltid den här matchen. Vi hade även med oss Hassan (Mohammed Mustafa) som också kommer bli väldigt duktig. Men han har haft lite känningar, så det var inte riktigt läge. Men det är kul att kunna ge yngre spelare chansen.

– Värt att nämna är också att Simon Larsson fick minuter igen efter sina skadebekymmer. Det ska vara lugnt och nu ska vi jobba för att han ska kunna bli en 90-minutersspelare igen. Han har varit viktig för oss när han varit frisk och kry.

Alla som lirade mot Jönköping tilldelas beröm av Falkevall. 

– Vi var bättre på alla positioner. Det är en rejäl laginsats där vi sätter fart på bollen.

För Vimmerby IF återstår tre matcher av säsongen. Som nämnt ovan väntar Myresjö/Vetlanda kommande helg. I näst sista omgången ställs laget mot Valdemarsvik på bortaplan, innan seriespelet avslutas med Borens IK på hemmaplan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!