VIF spelar het seriefinal

Vimmerby IF kan gå i fatt serieledande Assyriska på söndag. Men då krävs en ny seger mot det spelskickliga Norrköpingslaget.

Niklas Gunnarsson tar Jonathan Fält Öhrs plats mot Assyriska.

Niklas Gunnarsson tar Jonathan Fält Öhrs plats mot Assyriska.

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2018-09-22 08:00

När VIF mötte Assyriska i våras blev det seger med 1-0, när Niklas Gunnarsson gjorde matchens enda mål. Gunnarsson får lite nyckelroll även i den här matchen, då han tar skadade Jonathan Fält Öhrs plats i startelvan. Fält Öhr som börjar på bänken, efter att ha utgått skadad senast.

VIF-tränaren David Lindgren ser fram emot matchen på söndag.

– Jag tycker det ser bra ut för oss inför matchen. Assyriska är ett spelskickligt som har en ambition att gå upp i division två. Under hösten har vi mött lag som anpassat sig lite efter vårt sätta att spela, men jag tror Assyriska kommer att sätta sitt eget spel i den här matchen, säger VIF-tränaren David Lindgren.

– Vi vann visserligen mot dem senast, och det brukar alltid bli roliga matcher mot Assyriska, men det kommer givetvis bli en tuff match även på söndag, och jag tror det kommer bli en liknande match som när vi mötte dem i våras. Det blir en tät drabbning, fortsätter han.

VIF:s form har resultatmässigt varit lite upp och ned under hösten. Plumpen kom mot bottenlaget Grebo där VIF föll med 1-3. Däremot kom VIF tillbaka i förra matchen, som man vann hemma mot Knäppingsborg med klara 5-1.

– Jag tycker ändå att formen är bra. Vi har spelat bra i flera matcher, men sedan gäller det ju att få med sig resultaten också, säger David Lindgren.

I den senaste matchen fick Gustaf Johansson förtroendet mellan stolparna istället för Nic Rydholm. Det får han även på söndag.

– Det är tanken, säger David Lindgren, som vill hålla lite på övriga startelvan inför matchen.

Klart är dock att Simon Larsson och Ted Åström Åberg är tillbaka och redo för spel till på söndag.

Skulle VIF vinna på söndag, går de upp på samma poäng som Assyriska, och då återstår endast två omgångar av serien. Men blir det förlust så hotar tredjeplacerade Tord bakifrån, liksom fyran Smedby. Tord står på samma poäng som VIF, medan Smedby har en poäng mindre. Smedby som VIF för övrigt möter i nästa omgång, på bortaplan, innan avslutningen hemma mot Tenhult. David Lindgrens VIF kommer, liksom Assyriska, från division två, men kanske inte har den uttalade målsättningen att kliva tillbaka direkt.

– Vi vill såklart vinna varje match. Men vi har andra viktiga delmål, som jag tycker vi klarat av bra. Bland annat att spela ett mer uträglat anfallsspel, och försöka göra många av våra egna spelare redo för a-lagsspel, säger David Lindgren.

Vimmerby IF - Assyriska FF

Skobes Arena, söndag 14.00 Division 3 Nordöstra Götaland VT/KP tippar: 2-2
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om