Spelklar igen efter lång rehabilitering: "Känns bra"

Första matchen på ett och ett halv år. Lita på att 22-åriga Julia Wirsén var lättad över att vara tillbaka på planen med Vimmerby IF B i helgen. "Det var kul att kunna spela igen och att mitt skadade knä kändes bra efter matchen", säger hon.

Julia Wirsén är tillbaka i Vimmerby IF efter lång skadefrånvaro.

Julia Wirsén är tillbaka i Vimmerby IF efter lång skadefrånvaro.

Foto: Haris Dreco

Fotboll2023-05-31 06:30

Det var i slutet av säsongen 2021 som oturen var framme. Julia Wirsén fick beskedet att korsbandet i ena knät var skadat och en lång rehabiliteringsperiod väntade.

Nu ett och halvt år senare är hon åter redo för spel. Men det har tagit längre tid än väntat.

– Det har strulat lite under vägen. Framförallt när jag blev sjuk under en semesterresa i Egypten förra sommaren. Då tappade jag ett par månader.

Har du tvivlat och varit nära att ge upp under vägen?

– Nej, jag har bitit ihop och kämpat på så gott det går. De senaste månaderna har jag kunnat öka belastningen och det var en lättnad att få komma ut på gräset med boll igen förstås.

I söndags kände hon sig redo för comeback. Det blev 70 minuters spel för anfallaren i Vimmerby B:s 0–0-match mot Madesjö.

– Det gick över förväntan. Jag hade inga känningar i knät varken under eller efter matchen. Sedan var kroppen lite mer sliten än vanligt, men det berodde mest på matchovana.

Julia siktar på att spela någon mer match i B-laget. Sedan är siktet inställt på att vara med och konkurrera om en plats i A-laget.

– Det är tanken. VIF är med och slåss i toppen av tvåan i en serie som är väldigt jämn. Det kan bli en riktigt spännande säsong och jag vill gärna vara med och bidra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!