VIF-spelaren fick åka ambulans: "Bara ramlade ihop"

Det utspelade sig dramatiska scener i söndags kväll när Vimmerby IF:s damlag tog säsongens första seger mot Borens IK. Efter 60 minuters spel ramlade Julia Wirsén ihop – och fördes med ambulans till sjukhuset i Motala.

Julia Wirsén, längst till höger, tvingades avbryta den senaste matchen och åka ambulans.

Julia Wirsén, längst till höger, tvingades avbryta den senaste matchen och åka ambulans.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2020-08-11 16:49

– Just då var det många tankar som snurrade i huvudet. Det var en märklig känsla att inte kunna stå upp. Jag har aldrig varit med om det tidigare, säger VIF-anfallaren.

Vad hände?

– Det kom en plötslig smärta i sidan av magen, utåt ryggen. Jag var inblandad i några heta dueller minuterna innan, så det måste ha hänt något då. Överlag var det en tuff match med mycket fysiskt spel.

På sjukhuset i Motala tog läkarna flera prover. Allt såg bra ut.

– De tror att det var en sträckning i magen. Något muskulärt. Det var skönt att det inte var värre än så, säger Julia Wirsén.

Hur mår du nu?

– Mycket bättre. Jag kommer att träna lite lätt ikväll (tisdag). Om det känns bra är jag nog snart tillbaka på planen igen.

Vimmerby vann söndagens match mot Boren med 5–0. Därmed har VIF inlett seriespelet med en vinst, en oavgjord och en förlust.

– Det ser ljust ut. Om vi fortsätter jobba som ett lag kommer vi vinna många matcher i höst, säger Julia Wirsén som värvades från Rödsle inför den här säsongen.

19-åringen från Oskarshamn, som bildar ett starkt anfallspar tillsammans med Nathalie Johansson, väntar på sitt första seriemål i VIF-tröjan.

– Jag kommer in i det mer och mer. Utmaningen är att prestera på bortaplan när vi spelar på naturgräs. Det är en ganska svår omställning från konstgräset i Vimmerby, där jag trivs väldigt bra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!