Efter storsegrarna blev det däng för VIF

Vimmerby IF har imponerat stort den senaste tiden och öst in mål. Mot Högsby blev det tuffare (förlust 1–2). "Vi borde fått oavgjort", säger tränaren Fredrik Falkevall som tvingades se Simon Larsson lämna planen tidigt för sjukhusbesök.

Ahmed Tarabeih gjorde mål igen när han satte 1-0 mot Högsby.

Ahmed Tarabeih gjorde mål igen när han satte 1-0 mot Högsby.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-03-09 19:59

VIF-tränaren fick dock ett lugnande besked angående den nyttige och duktige mittfältaren efter matchen.

– Simon röntgades, men glädjande nog var ingenting trasigt. Det är nog mer att han är mörbultad nu, säger Falkevall vidare. 

Vad hände med honom?

– Jag såg knappt situationen, men han fick typ en bensax på överkroppen och landade illa på axeln eller skulderbladet. Han fick utgå och mådde inte bra. Därför fick han kollas upp på sjukhus. 

VIF-tränaren säger att det inte ska vara någon större fara med Larsson. 

Matchen då?

Jo, VIF fick en utmärkt start då Ahmed Tarabeih gjorde mål igen när Vimmerby tog ledningen. 

– Spelmässigt fick vi inte riktigt till det där aggressiva presspelet som vi haft i flera av de andra matcherna. Vi pratade om det i halvtid och i andra var det bra långa stunder. Vi skapade en hel del målchanser som vi kanske borde gjort mål på. Högsby hade inte många farligheter, men lyckades ändå vinna. Prestationen var bättre än resultatet och jag är hyfsat nöjd med vårt spel, trots att vi inte glänste. 

Redan på söndag väntar en ny match, då division tre-laget Kalmar City kommer på besök. 

– Tanken var ingen skulle behöva dubblera så mycket, men nu blir det så ändå då flera är skadade, säge Falkevall och nämner bland andra Rickard Thuresson, Oskar Stejdahl, Joakim Storm och så då Simon Larsson. 

Han tyckte att det var en jämn kollektiv insats mot Högsby. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!