Haddar i händelsernas centrum flera gånger om: "Dramatiskt"

Ibrahim Haddar har stått i händelsernas centrum för Vimmerby IF på sistone. I lördags fick han rött kort och på tisdagen blev han matchvinnare i cupen. Dessutom fick han åka till sjukhus. "Det har varit dramatiskt", säger han.

Ibrahim Haddar blev matchvinnare för Vimmerby IF i cupen, men åkte på en skada och har dessutom en avstängning framför sig.

Ibrahim Haddar blev matchvinnare för Vimmerby IF i cupen, men åkte på en skada och har dessutom en avstängning framför sig.

Foto: Jens Lidesjö

Fotboll2024-04-24 13:50

Ibrahim Haddar lämnade Hultsfred för spel med Vimmerby IF i division 3 inför den här säsongen. I tisdags spelade han en avgörande roll när VIF slog ut IFK Västervik i Smålandscupen. Han gjorde två av målen i 3–2-segern.

– Jag kvitterade till 1–1 på straff och sedan löpte jag mig fri från halva plan och fick en perfekt långboll från målvakten Edvin Johansson och gjorde 3–1. Det var en skön seger, särskilt med tanke på att vi ställde upp med många ungdomar i laget och lyckades besegra ett starkt lag från femman.

När Sporten når Haddar på onsdagen har han precis varit på sjukhuset i Västervik och kollat upp sin näsa.

– Jag fick en boll i ansiktet i den 65:e minuten och blödde en hel del. Jag kunde ändå spela vidare, men efter matchen hade jag ont. Jag trodde först att näsan kunde vara bruten, men på sjukhuset sa de att den bara var rejält svullen. Jag ska vila fram till måndag nu och sedan ska jag försöka få tag på en mask att ha som skydd för ansiktet.

Haddar missar därmed Vimmerbys match borta mot Nässjö på fredag, men det var klart sedan tidigare.

Han åkte nämligen på ett rött kort i lördagens match mot Haga. Utvisningen räknades som grov och kommer innebära flera matchers avstängning.

Hur ser du på situationen?

– Som jag förstod det så ska domaren ha uppfattat det som att jag har försökt skalla en motståndare, men det gjorde jag inte. Jag ser det som att motståndaren filmar.

Ärendet ska upp i disciplinnämnden under kommande vecka och där fastställs hur lång avstängningen blir.

Både Haddar och Vimmerby IF har annars inlett säsongen starkt.

– Därför känns det extra tråkigt att kanske behöva missa ett par matcher i det här läget. Dessutom är truppen skadedrabbad för stunden. Det är nästan lite komiskt för efter varje träning och match är det en eller två spelare som råkat ut för något, säger Haddar med en suck.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!