VIF-spelaren på väg tillbaka efter korsbandsskadan

Nästan en hel säsong borta från spel - men nu närmar sig comebacken. VIF:s Ilhan Jejna kommer snart att träna med laget igen efter korsbandsskadan. "Jag är väldigt spänd och det ska bli roligt att komma tillbaka", säger Jejna.

Ilhan Jejna ska snart börja träna med Vimmerby IF igen.

Ilhan Jejna ska snart börja träna med Vimmerby IF igen.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-01-01 08:00

Det var i hemmapremiären mot Eneby under den gångna säsongen som olyckan var framme. Vimmerbys duktige mittback Ilhan Jejna skadade knät. Vid tillfället var skadans omfattning oklar, men efter undersökningar en dryg månad senare visade det sig vara frågan om en korsbandsskada.

Det blev, såklart, inget mer spel för Jejna under säsongen. Sen dess har fokuset varit på att komma tillbaka. 

– Rehaben ligger i planerad fas och allt har faktiskt flutit på bra. Jag ska börja vara med i träning när vi drar igång på riktigt efter KM i januari, säger Jejna. 

Då har det nästan gått prick nio månader sedan Jejna utgick skadad från matchen mot Eneby. Vilket innebär att det varit en väldigt framgångsrik återhämtning. 

– Det har nästan gått för bra känns det som. Det kanske ligger i generna, haha. Nej, men jag har inte varit skadad så mycket under karriären. Det här var egentligen den första riktiga skadan. I början var det ganska tufft, men jag har gått in för det så hårt och varit mentalt förberedd för utmaningen. 

Han har tillsammans med en sjukgymnast redan genomfört träning med boll och ser fram emot en comeback. 

– Jag är väldigt spänd och tycker det ska bli roligt att komma tillbaka. 

Nu väntar förhoppningsvis en skadefri säsong för Ilhan Jejna, som lär försöka återta sin startplats under nye tränaren Fredrik Falkevall. 

– Jag har haft lite samtal med honom och har bara positiva känslor. Han har kloka idéer och visioner. Jag tror VIF kan ta ett steg framåt med honom. Inte bara med A-laget, utan verksamheten i sin helhet. Det verkar vara ett långsiktigt tänk bakom rekryteringen. 

Ni har fått in spännande nyförvärv och många viktiga spelare stannar. Vad kan ni åstadkomma 2024?

– Jag tror faktiskt det kan bli jäkligt bra om vi får ihop gruppen. Det är en väldigt stark trupp som är bättre än förra året. Då hade vi också massa skador på viktiga spelare, säger Jejna och fortsätter: 

– Det är positiva grejer på gång och om vi pratar tabell så bör vi hamna på övre halvan med materialet vi har. Redskapen finns definitivt för det. 

Vimmerby IF slutade på en sjundeplats i division tre 2023, med sju poängs marginal ned till negativ kvalplats.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!