VIF-spelaren om inställda premiärerna: "Påfrestande"

Seriepremiär den 23 juni? Nej. Seriepremiär den 27 juni då? Nej. Vimmerby IF har tvingats ställa om två gånger efter att premiärerna skjutits upp. "Det är klart att det är påfrestande", säger VIF:s vänsterback Ludwig Strömbom.

Ludwig Strömbom får vänta med att premiärspela i division 4. I nuläget är det 1 juli som gäller.

Ludwig Strömbom får vänta med att premiärspela i division 4. I nuläget är det 1 juli som gäller.

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2020-06-17 15:45

Det har varit en, på många olika sätt, omtumlande och annorlunda fotbollssäsong i år. Coronapandemin satte stopp för allt tidigt i våras. I juni började läget ljusna och till slut fick fotbollen grönt ljus för att starta. 

Vimmerby IF, som i år spelar i den glödheta division 4-serien, skulle ha haft sin premiär borta mot Myresjö/Vetlanda den 23 juni. Den matchen fick dock skjutas upp. Nytt datum och ny premiär för VIF var då 27 juni och hemmamatch mot Tranås FF. Under måndagen kom beskedet att den matchen också måste flyttas fram. Premiären för deras del blir istället den 1 juli, borta mot IFK Västervik.
– Så tråkigt, suckar Vimmerby IF:s Ludwig Strömbom och fortsätter:
– Men det var nästan ännu jobbigare när allt ställdes in i april. Då visste man inte när det skulle starta. Nu har vi åtminstone ett datum att se fram emot. Det är klart att det är påfrestande ändå.

VIF har trots det god stämning i laget, speciellt med tanke på att man för några dagar sedan vann sin cupmatch mot Hjorted/Totebo med 10–1.
– Jag var sjuk och missade den matchen men det känns bra. Vi har ett bra lag i år och en bra stomme, samtidigt som vi känns vältränade nu. Vi har bland annat kört beep-test nu inför premiären och det var 12–13 spelare som klarade hela, så vi känner oss redo, säger Strömbom.

Vänsterbacken kom till Vimmerby IF inför förra säsongen och visade direkt vilka egenskaper han besitter. Inför den kommande säsongen blir han en av lagets allra viktigaste spelare.
– Formmässigt känns det jäkligt bra, förutom att jag varit lite sjuk. Konditionen och fysiken är det inga problem med ändå, säger han.
Hur fungerar det med den nya tränaren (Johan Karlsson Törndahl)?
– Mycket bra. Han har bra disciplin och vet vad han vill. Jag gillade Dragan (Zivic) jättemycket också förra året och han var väldigt bra på att lära ut.

Nu väntar ett par träningsmatcher för VIF innan allvaret drar igång, den 1 juli.
– Alla i truppen är glada och även om vissa kan bli tjuriga på träningarna, inklusive mig själv, så försvinner det när träningen är slut. Men det är så det ska vara, annars är det inte fotboll.
Vad tror du om serien då?
– Det kommer bli jäkligt tajt. Jag har nog aldrig varit med om en så bra serie som det är i år. Det är bara synd att allt det här med corona kommit. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!