VIF-yttern öppnar upp för flytt: "Inte säkert att jag stannar"

Det blev inte hans år. Nu får vi se om skadedrabbade yttern Ahmed Tarabeih väljer att fortsätta sin fotbollsresa i Vimmerby IF, eller om nya utmaningar väntar.
– Det är inte säkert att jag stannar, säger 22-åringen till Sporten.

Ahmed Tarabeih öppnar upp för en flytt från Vimmerby IF. Men yttern berättar att ett beslut kring hans fotbollsframtid ännu inte är taget.

Ahmed Tarabeih öppnar upp för en flytt från Vimmerby IF. Men yttern berättar att ett beslut kring hans fotbollsframtid ännu inte är taget.

Foto: Meijer Media

Fotboll2024-10-20 08:00

Ni fotbollsfantaster har säkert koll på att det inte varit en dans på rosor för vindsnabbe yttermittfältaren Ahmed Tarabeih 2024.

Under våren ådrog han sig en bristning i baksida lår. Men det var inte den största motgången detta kalenderår. I somras var det så illa att VIF-spelaren blev inlagd på sjukhus i flera dagar, till följd av en blodpropp i benet.

– Det gick inte direkt som planerat för mig. Jag trodde det skulle vara mitt år i år, men så blev det inte, säger Tarabeih.

Hur känner man när det blir så mycket bakslag under en säsong?

– Motivationen försvinner. Man pallar liksom inte. Det känns som att man är på träningen bara för att vara där. Jag var trots allt med på ganska mycket matcher, men det har känts sådär.

Likt många andra från VIF-lägret är Tarabeih inne på resonemanget om att de tre matcherna efter sommaruppehållet var det som förstörde Vimmerbys chanser att ta klivet upp.

Till kommande säsong kommer man få klara sig utan Fredrik Falkevall – vars sejour bara blev ettårig i klubben. Något som den offensive liraren tycker är väldigt tråkigt.

– Jag blev faktiskt väldigt chockad över att han fick gå och det har jag pratat med både "Bragge" (Stefan Bragsjö, ordförande) och David (Lindgren, ny tränare) om. Jag tycker Fredrik har gjort ett otroligt jobb och det är den bästa tränaren jag någonsin haft. Det finns ingen som kommer i närheten av hans kvalitet när det kommer till kunskap om fotboll, säger Tarabeih och fortsätter: 

– Han lärde oss förstå fotboll och spela med en tydlig spelidé. Det var exakt det Vimmerby behövde. Jag hoppas det syntes när folk kollade att vi hade en tydlig spelidé med hög press och att vi försökte rulla runt bollen på motståndarnas planhalva. 

undefined
Ahmed Tarabeih tycker det är tråkigt att Fredrik Falkevall lämnar klubben. "Det är den bästa tränaren jag någonsin haft", säger yttern.

Från styrelsens håll har det kommunicerats ut att parterna skiljs åt på grund av föreningens ekonomi. Det blir för dyrt att behålla Falkevall, helt enkelt. 

– Om det nu beror på ekonomiska skäl går det väl inte att göra så mycket åt det. Det är bara styrelsen som vet det, men vi får lita på dem. Det är bara tråkigt, för kunskapen han sitter på... I början av året sa de (klubbledningen) att det var en långsiktig satsning. Jag vet inte. Jag sitter inte med i styrelsen, men jag hade kanske försökt undersöka om det gick att ändra på något i föreningen för att behålla Fredrik, för det är ett tungt tapp.

Samtidigt understryker Tarabeih att han inte på något sätt tror att David Lindgren är ett dåligt val. Han tror den lösningen också kan falla väl ut.

Har du hunnit fundera något på din egen framtid, eller tar man det lugnt några veckor för att "landa" efter säsongen?

– Jag har inte tänkt så mycket på vad som händer, det blir en liten paus först. Det är i och för sig bara en månad till frimånaden, men det är inget som jag funderat på än, var jag ska spela.

Har du fått några förfrågningar från andra klubbar?

– Jag har blivit kontaktad av några stycken, men jag nämner inga namn. Jag har bra relationer med folk i andra klubbar sen tidigare. Men som jag säger till er: Jag tar det lugnt och vilar nu efter en tuff säsong. Sen såklart, om en klubb ringer lyssnar jag på vad de har att säga.

Är det aktuellt med en fortsättning i VIF?

– Jag vet faktiskt inte än, det är inte helt säkert. Jag har inte bestämt mig än för hur det blir med fotbollen och jag har inte pratat med klubben än, säger Ahmed Tarabeih.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!