Hon höjer ett varningens finger inför mötet med sin forna klubb

Ett förstärkt BK Kenty som krigar för sin existens. Vimmerby IF:s anfallare Sarah Falkevall höjer ett varningens finger inför mötet med sin forna klubb på lördag. "Bara för att vi vann med 4–0 borta mot dem senast får vi inte tro att det kommer att gå lätt", säger hon med allvarlig röst.

Sarah Falkevall gjorde två mål senast VIF mötte Kenty och vann med 4-0.

Sarah Falkevall gjorde två mål senast VIF mötte Kenty och vann med 4-0.

Foto: Meijer Media

Fotboll2024-08-23 07:00

Sporten tar ett snack med den 21-åriga Linköpingstjejen som tillsammans med Naomi Guander valde att lämna BK Kenty för spel i Vimmerby inför den här säsongen. Vanan att pendla ett par gånger i veckan börjar sätta sig vid det här laget. Att VIF gjort en succésäsong och leder serien gör det säkert värt att lägga timmarna som krävs.

undefined
Sarah Falkevall och Naomi Guander kom från Kenty till Vimmerby inför den här säsongen. På lördagen ställs de mot sitt forna lag.

Med sju matcher kvar av serien är det många viktiga matcher på programmet. Närmaste uppgiften är alltså BK Kenty på hemmaplan.

En minst sagt speciell match för Falkevall och Guander.

– Ja, det är alltid lite märkligt att möta sin tidigare klubb. Nu är det faktiskt så att det inte är så många spelare kvar från det laget som vi spelade med i ettan förra säsongen, men ändå.

Är det enklare eller svårare att möta sin tidigare klubb?

– Lite både och får jag nog säga. Jag har bra koll på några av motståndarna och vet vart jag ska utmana. Samtidigt så har de ju bra koll på mig och vill se till att jag inte få för stort utrymme.

Senast VIF mötte Kenty på bortaplan så var det Falkevall som hade övertaget. Hon svarade för två mål och en framspelning i matchen som VIF vann med 4–0.

– Ja, det gick bra den gången. Både för mig och laget. Däremot tror jag att det kommer bli tuffare på lördag.

undefined
Sarah Falkevall under tiden i BK Kenty.
undefined
Sarah Falkevall, Vimmerby IF

Varför?

– Kenty har förstärkt sin trupp och fått in en rutinerad mittback bland annat. Sedan har de mycket att spela för och behöver ta poäng för att nå nytt kontrakt. Dessutom har vi flera avbräck i truppen inför den här matchen så vi måste göra en toppinsats för att ta tre poäng.

En stor skillnad på VIF-laget från våren mot det som ska fullfölja säsongen i höst är att skyttedrottningen Nathalie Johansson inte kan spela eftersom hon väntar barn.

Det har gjort att Sarah Falkevall fått en förändrad roll i laget.

Något hon gillar.

– Tidigare var jag yttermittfältare. Nu har vi bytt system och spelar 4-3-3 och då får jag en offensivare roll som ytterforward. Det är stor skillnad och en position som jag är mer van vid.

Falkevall har gjort sju mål på 15 matcher så här långt, men i sin offensivare position hoppas hon kunna öka på målskörden framöver.

– Jag borde komma till fler och bättre lägen som anfallare och då är jag beredd.

Vimmerbylaget går en kamp mot främst två lag om seriesegern. Skultorp skuggar som tvåa fyra poäng efter och Ulricehamns IFK är trea ytterligare en poäng bakom.

Vad säger du om ert utgångsläge?

– Vi har ett bra läge, men samtidigt ska vi möta både Skultorp och Ulricehamn borta. Det gäller att vi tar poäng i de matcherna.

Men först matchen mot Kenty på lördag. VIF har som sagt flera avbräck inför den matchen. Sportchefen Patricia Pöder bekräftar att flera nyckelspelare kommer att saknas.

– Både Molly Levin och Svea Backstad som har flyttat för studier och börjat sina utbildningar den här veckan är inte tillgängliga. Dessutom har senaste nyförvärvet Alicia Strand förhinder att medverka på lördag. Däremot räknar jag med att alla tre är tillbaka igen till matchen mot Ulricehamn nästa helg, säger hon.

På tal om Alicia Strand. Det är en spelare som Sarah Falkevall imponerats mycket av i de två matcherna som hon medverkat i.

– Hon är en riktigt karaktärsspelare som aldrig viker ned sig och visar vägen med sin inställning. Hon kommer att bli väldigt viktig för laget i slutspurten av serien.  

VIF:s skytteliga

1) Frida Pöder 17

2) Nathalie Johansson 14

3) Sarah Falkevall 7

3) Stina Kägü Bragsjö 7

5) Molly Levin 2

5) Vera Andersson 2

7) Kujtese Rexha 1

7) Naomi Guander 1

7) Saga Stejdahl 1

7) Svea Backstad 1

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!