VIF starkast i seriefinalen - rycker i toppen

Vimmerby IF vann eftermiddagens täta seriefinal mot Linköpingslaget BK Tinnis. 2-1 slutade matchen, sedan lagen ägt varsin halvlek. – Tre poäng och ensam serieledare är det viktiga – i dag skiter jag i matchbilden, säger en glad VIF-tränare Daniel Ohlsson.

Outtröttliga och snabba Maria Anspach tog ett stort ansvar - inte minst defensivt.

Outtröttliga och snabba Maria Anspach tog ett stort ansvar - inte minst defensivt.

Foto: Micael Rundberg

Fotboll2017-06-10 16:06
VIF fick en drömstart på matchen då Nathalie Johansson sköt in 1-0 redan i den andra spelminuten – ett distansskott som seglade över gästernas målvakt.
Annars var det Tinnis som såg lite hetare ut i den första halvleken. Vimmerby föll tillbaka, men defensivt gjorde man det ändå bra.
I den andra halvleken såg det helt annorlunda ut. Hemmalaget såg ut att ha full koll. Man stängde Tinnis vänsterkant och gästerna skapade då i stort sett ingenting – åtminstone inte fram tills tio minuter återstod.

Vimmerbys duktiga mittback Nathalie Milton skarvade in 2-0 i den 53:e minuten.
– De sa att bollen redan var över linjen när jag var på den, men jag tar på mig det målet, skrattar hon.
Och vår tidning har bildbevis som faktiskt ger henne rätt.
– En riktigt skön seger. Det var inget finlir, men en riktigt bra kämpainsats.
Hur är det med handen som du trodde var trasig efter stämplingen i förra matchen.
– Jo, det är nog bättre. Jag har inte vågat kolla upp om det är något trasigt i den, för jag vill inte missa någon match, säger Milton och visar upp den högra handryggen som är helt grön/blå.

Tinnis hade som sagt en tung andra halvlek. Först i den 75:e minuten fick man fast bollen på hemmalagets planhalva, men då blev det desto farligare. En av gästernas anfallare kom fri men Kicki Rödin gjorde en kvalificerad räddning.
Reduceringen kom dock med tio minuter kvar – en frispark tog så småningom i ribban och returen skickades in bakom Rödin.
Sedan blev det lite darrigt i VIF-lägret, men någon riktigt het kvitteringschans kom aldrig.
Tre poäng till Vimmerby och laget är nu i ensam serieledning. Man har två poäng ner till tvåan Tranås/Torpa och tre till trean Tinnis. Dessutom har man en målskillnad på hela 45 plusmål efter tio omgångar - imponerande 54-9.

Vimmerby IF:s tränare Daniel Ohlsson summerade matchen så här:
– Det var tufft för oss när de gick ner på trebackslinje i slutet. Vi tappade greppet och åkte på ett skitmål, men det kanske är naturligt att vi blir lite rädda om vår ledning i det läget.
– Det viktiga var ändå tre poäng och ensam serieledning. Det är resultatet som räknas – i dag skiter jag fullständigt i matchbilden. Samtidigt är Tinnis det spelmässigt bästa motståndet vi mött den här säsongen, säger Daniel Ohlsson

Kollegan i BK Tinnis, Mats Johansson, med tidigare tränaruppdrag i bland annat Linköpings FF och BK Derby, var inte lika glad.
– Nu är det så klart tungt. Vi håller spelet väl uppe, men Vimmerby är bra och de har några spetsspelare som gör skillnad.
– Vi gör en stark match och har några fina kombinationer i den första halvleken, men är lite för uddlösa framåt.
– Samtidigt är det kul att spela sådana här matcher. Det är väldigt utvecklande för tjejerna, även om det kanske inte är så bra för mitt hjärta, skrattar han.

Bäst i VIF var Maria Anspach, som tog ett stort ansvar – inte minst i defensiven. Starka insatser också av Nathalie Milton, Anna Karlsson och Hanna Eriksson.
15-åriga Greta Koponen svarade återigen för en övertygande insats.
15-åriga Greta Koponen svarade återigen för en övertygande insats.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!