Sköna beskedet – allt tyder på att stjärnan stannar

Det är full fart i VIF-fabriken dessa dagar. Fredrik Falkevall fick lov att gå bara efter en säsong, ny tränare bli verksamhetschefen David Lindgren. 
Det mesta tyder nu på att en av de främsta spelarna under föregående säsong stannar i klubben.

Oskar Stejdahl, lagkapten och mittfältsstjärna i VIF, ser ut att stanna i klubben. Även om han betonar att inget är påskrivet ännu.

Oskar Stejdahl, lagkapten och mittfältsstjärna i VIF, ser ut att stanna i klubben. Även om han betonar att inget är påskrivet ännu.

Foto: Meijer Media

Fotboll2024-10-11 10:39

Det handlar om ingen mindre än mittfältsankaret Oskar Stejdahl, som anslöt till laget inför säsongen 2024 – efter ett antal år på vift i högre divisioner.

Med honom i laget lyckades Vimmerby IF bärga en fjärdeplacering, vilket var en avsevärd förbättring jämfört med 2023.

Enligt uppgifter till Vimmerby Tidning från klubbkällor ska Stejdahl ha gett klartecken till fortsatt spel i VIF-tröjan. 

När vi når huvudpersonen själv bekräftar han att parterna är på god väg att komma överens – men inget är påskrivet ännu. 

Är du klar för spel i VIF 2025?

– Klar och klar... Vi har pratat och det är på god väg. Det är lite saker som ska fixas till, men inget är påskrivet ännu. Det är väl så det är.

Ni gjorde stora framsteg förra säsongen och har många spelare i "rätt" ålder för fortsatt utveckling. Är det faktorer som kan tala för att du väljer att skriva på?

– Jo, men så är det. Jag har trivts bra och vi har haft en rolig säsong. Det är klubbar som hört av sig till mig, men just nu ligger VIF närmast till hands. Vi har en ung och talangfull trupp som gjort det bra. Får vi behålla större delen av truppen kan vi även ta nästa steg.

Vad tänker du kring att Fredrik Falkevall lämnar?

– Han har skött det jättebra. Han är väldigt fotbollskunnig och en duktig tränare som gått in för det stenhårt, vilket varit bra för oss. Det har märkts av både i truppens utveckling och rent resultatmässigt. Sen finns det såklart grejer som han kan förbättra, vilket även vi som är på planen kan. 

Stejdahl blev förvånad när han nåddes av beskedet om att parterna går skilda vägar.

– Det kom lite som en chock för mig också, även om jag förstår föreningen. De säger att det handlar om det ekonomiska, och jag tror inte de står och ljuger oss rätt upp i ansiktet. De gör det förmodligen av en anledning och det får vi köpa, även om det är tråkigt att vi bara fick ett år tillsammans. Ekonomin är ofta en avgörande faktor, inte bara inom föreningslivet. Det är inte många klubbar i "trean" som har en heltidsanställd tränare. Han har skött det bra och han har full respekt från mig.

Och nu tar David Lindgren över. Hur ser du på honom, och har du haft honom som tränare nån gång...?

– Nej, jag har faktiskt aldrig haft honom som tränare. Men jag vet hur han är, och känner honom väl. Det kan nog bli bra. Även han lever ju för fotbollen med tanke på hans jobb. Vad jag förstått har han väl även de flesta tränarutbildningarna, så han bör också vara väldigt fotbollskunnig. Jag pratade med honom igår (läs: torsdag) och han verkar vilja bygga vidare på, och finslipa, det som Fredrik skapat. Han kommer gå in för det till 110 procent. Det handlar inte om något halvhjärtat utan han vill skapa ett vinnande lag.

När du ändå är inne på procent. Hur många procents sannolikhet är det att vi får se dig i VIF-tröjan nästa säsong?

– Haha, utan att gå in på procentsatser kan jag säga att det är en stor möjlighet. Men jag vill inte gå ut med något innan det är helt påskrivet. Jag trivs med laget, ledare, styrelse och allt vad det innebär. Målet med att komma till Vimmerby igen var att hitta glädjen i fotbollen igen, vilket jag har gjort. Därför ser jag ingen större anledning att röra på mig. Om det däremot skulle dyka upp något förslag som känns jätteinspirerande kommer inte VIF sätta käppar i hjulet för mig, säger Oskar Stejdahl.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!