VIF stod upp bra – men föll till slut mot OAIK

Vimmerby IF gick förlorande ur träningsmatchen borta mot division 1-laget Oskarshamns AIK med 3-0. VIF stod upp riktigt bra i första halvlek och hade med sig 0-0. Förändringar i Vimmerbys backlinje i andra halvlek gjorde dock att OAIK kunde dra det längsta strået till slut.

Vimmerby föll med 3-0 mot Oskarshamns AIK i säsongens andra träningsmatch. Foto: Roelof Stroetinga (Arkivbild)

Vimmerby föll med 3-0 mot Oskarshamns AIK i säsongens andra träningsmatch. Foto: Roelof Stroetinga (Arkivbild)

Foto:

Fotboll2018-02-17 18:14

I den första halvleken hängde gästande Vimmerby med bra mot det tuffa motståndet. VIF skapade chanser framåt och såg pigga ut. Samtidigt höll laget också tätt bakåt där Rickard Thuresson som i den förra matchen mot Gullringen återigen testades som mittback. 
– Rickard gjorde det bra även i denna match. Han hade ett fint samarbete med mittbackskollegan André (Nunes) och de övriga i backlinjen. Det kändes lugnt och tryckt med en bra balans, säger Vimmerbys tränare David Lindgren. 

Vimmerby fick med sig ett 0-0-resultatet efter att den första halvleken var färdigspelad. I den andra halvleken tvingades gästerna till förändringar i backlinjen vilket skulle förändra matchen. VIF hade det längre inte lika lätt att hålla tätt bakåt och till slut hittade Oskarshamn nätet. Vimmerby föll till slut med 3-0, men David Lindgren var nöjd med insatsen:
– Vi möter ett lag som håller högt tempo, men vi hänger med bra. Vi kan göra saker utefter det vi bestämt och sätter det defensiva spelet över hela banan, framför allt i första halvlek. Detta var ett bra kvitto på vart vi står. 

Prestationsmässigt står Vimmerby för en överlag bra insats. Extra beröm tilldelas Karl-Viktor Söderqvist som jobbade på bra på mitten matchen igenom. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!