VIF stora favoriter i cupen: "Tar det här allvarligt"

På måndag kväll är det allvar för Vimmerby IF igen. Då ställs man mot Hjorted/Totebo på bortaplan i Smålandscupens andra omgång. "Det ska bli riktigt skönt att komma igång", säger VIF-tränaren Johan Karlsson Törndahl.

Vimmerby IF möter Hjorted/Totebo i cupen.

Vimmerby IF möter Hjorted/Totebo i cupen.

Foto: Karl Edgren

Fotboll2020-06-15 06:30

Seriepremiären i division 4 dröjer till den 27 juni för Vimmerby IF. Men laget kommer ändå att få spela en tävlingsmatch innan det. Under måndagskvällen spelas den andra omgången av cupen och då spelar VIF på Hjortheden mot Hjorted/Totebo.
– Jag behöver inte säga till grabbarna att de ska ladda på, de är redan laddade, menar VIF-tränaren Johan Karlsson Törndahl. 

VIF kommer att ställa upp med starkast möjliga lag. Den enda som saknas är ytterbacken Tage Falk.
– Han har en knäskada som håller honom borta, säger Karlsson Törndahl.
Är den allvarlig?
– Nej, han kommer igång i veckan igen. Vi räknar med att han ska vara tillbaka när serien startar.

Division 4-laget Vimmerby är stora favoriter mot Hjorted från division 6. Men någon risk för underskattning finns inte hos VIF-tränaren.
– Jag tar det här allvarligt. Alla säger att det här är en match som VIF ska vinna men det är inte det lättaste att åka dit och göra det. Vi måste fortsätta där vi tog vid i april, både offensivt och defensivt.
Vad tror du om matchbilden?
– Vi kommer nog bli bollförande och de (Hjorted) kanske backar hem lite extra. Men vi får se. Det ska bli riktigt skönt att komma igång med matcherna igen.

Vimmerby IF har även planerat in en träningsmatch den 23 juni, då seriepremiären för deras del skulle varit. Myresjö/Vetlanda, som skulle stått för motståndet i premiären, valde dock att flytta matchen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!