VIF tappade segern i 89:e minuten

Regnet öste ned under den första halvleken på Arena Ceos. Men det var ingenting mot den kalldusch Vimmerby IF åkte på i den 89:e minuten. Då kvitterade bottenkonkurrenten Hässleholm till 1-1. - Det är lojt att släppa in det målet, säger hemmatränaren Tommy Svensson Pöder.

Det blev en tuff duell i regnet på Arena Ceos igår mellan Vimmerby och Hässleholm som slutade 1-1. Ett resultat som gör att båda lagen fortsatt är indragna i bottenstriden. Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2014-06-19 22:22

Det vill sig inte för Vimmerby IF den här säsongen. Igår var man tre minuter från en mycket efterlängtad och betydelsefull trepoängare. Men Joel Wedenells kvittering i den 89:e minuten förstörde kvällen för hemmalaget - och kändes symptomatisk för hela VIF:s säsong såhär långt.
Ett Vimmerby med större självförtroende och mindre poängbehov hade spelat hem de här tre poängen hur lätt som helst. Men i den andra halvleken var det tydligt att de missade chanserna och uteblivna poängen satt sig i huvudet på hemmaspelarna.

"Vill inte vara med"
Vimmerby gick från total dominans i första halvlek till att agera nervöst och osäkert i andra. Enkla passningar missades, vassa kontringslägen slängdes bort, en vilja att vinna blev en rädsla att förlora - och Hässleholm tog över matchen.
I den 89:e minuten förlorade Johan Lundin en nickduell, Joel Wedenell rann igenom och rullade in 1-1 bakom en chanslös Nic Rydholm.
Kvitteringen innebär att Vimmerby inte har vunnit på de sex senaste försöken.
- Det känns oerhört pissigt. Vi bjuder in till det här i den andra halvleken och det känns som att vi inte vill vara med. Vi ska kunna gå ut och spela av den här matchen.
Varför blir det så?
- Det har väl satt sig i skallen. Vi blir ängsliga och gör det svårare än vad det är. Vi har enorma kontringslägen när det står 1-0, men då ska vi hitta på konstiga saker. Vi måste våga bli hjälte i båda straffområdena.