VIF tar emot Glömminge: "De får anpassa sig, inte vi"

Under lördagen är det dags för den andra matchen för VIF dam i Division 2. Motståndet är Glömminge. "Träningarna har sett lovande ut", säger VIF:s tränare Mikael Rinaldo.

Mikael Rinaldo laddar inför lördagens match.

Mikael Rinaldo laddar inför lördagens match.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2021-08-06 20:00

Det är under lördagseftermiddagen dags för omstart av Division 2-serien för Vimmerby IF hemma på Ceosvallen mot Glömminge som gör sin premiär och VIF har inga större bekymmer. 

– Det är bra. Alla spelare är tillgängliga för spel förutom Stina Kägo Bragsjö som är sjuk. Det har sett bra ut på träningarna. Då vi har slipat på uppspel bland annat under de två veckor som vi varit igång tillsammans. Man märker också att tjejerna är taggade inför matchen.

Laget hade en träningsmatch mot Tranås FF i söndags där siffrorna skrevs till 1-4 för VIF.

– Det var många som var frånvarande då. Vi gjorde en bra insats med de som var med. Men jag fokuserar på det vi har åstadkommit på träningarna vilket är lovande inför seriematchen.

Under de nittio minuterna matchen kommer att pågå tänker inte VIF anpassa sig ett dugg. 

– Jag har spånat lite och kollat gamla matcher där Glömminge lirat och vi ska göra våran egen grej. Det är de som ska få anpassa sig efter oss. Vi kommer att föra spelet högt upp och springa på så de får jaga oss ifall de vi ha bollen.

Det finns inga frågetecken inför lördagens drabbning utan truppen är spikad. Under fredagskvällen kom dock att Andrea Luindgren går ut på grund av skada.

Laguppställning 

Målvakt: Allis Nilsson.

Backar: Johanna Bellander, Malin Söderlund, Emilia Nilsson, Julia Rosin. 

Mittfältare: Elin Börjesson, Saga Stejdahl, Svea Backstad, Molly Levin.

Anfallare: Julia Wirsen, Nathalie Johansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!