VIF-tjejer siktar på Sverigefinal

Småland är i semifinal i Cup Kommunal för F96. På fredag reser VIF-tjejerna Malin Engström och Anna Karlsson till Skellefteå för match mot Västerbotten. - Det vore häftigt att gå till final, säger Malin Engström.

Skellefteå nästa. Anna Karlsson och Malin Engström ska representera Småland i semifinalen i Cup Kommunal. Småland möter Västerbotten.

Skellefteå nästa. Anna Karlsson och Malin Engström ska representera Småland i semifinalen i Cup Kommunal. Småland möter Västerbotten.

Foto:

Fotboll2013-03-14 07:42


Efter ett antal segrar i gruppspelsmatcher, står Smålandslaget inför den tuffaste utmaningen hittills. I Skellefteå väntar Västerbotten i semifinal på lördag.
- Vi har mött dem en gång tidigare, i elitflick, då tror jag att vi vann. Jag har för mig att de var ganska så tuffa då.

Positiv känsla
Cup Kommunal är tjejfotbollens motsvarighet till hockeyns Tv-pucken. Det står redan klart att vinnaren mellan Småland och Västerbotten får möta Stockholm i final. Den avgörs den 28 juli, i Stockholm.
Vimmerbytjejen Malin Engström tror på en plats i Smålands startelva:
- Det gick bra för mig i det första gruppspelet, sedan fick jag lite skadeproblem i det andra. Då fick jag inte mycket speltid. Nu känns det mycket bättre och jag hoppas att jag tar en plats i laget.
Vad kommer du att spela på för position i så fall?
- Jag är ganska så allround, men troligen som ytterback, säger Malin som är en kvick och teknisk spelare med god speluppfattning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!