VIF-tjejer tog del av minnesfond

Ikväll gjordes den andra utdelningen ur Nicklas Johanssons Minnesfond. Mottagare på Arena Ceos var Vimmerby IF:s F02-lag – det lag som Nicklas tränade. – Nicklas bortgång har tagit extra hårt på tjejerna i det här laget och då känns det bra att de får del av de pengar som har skänks till minnesfonden, säger tvillingbrodern Michael Sjöström.

VIF F02 fick checken av Michael Sjöström.

VIF F02 fick checken av Michael Sjöström.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2016-08-10 18:00
Under Bullerby Cup skedde den första utdelningen från den fond som har startats till Nicklas ”Läskis” Johanssons minne, som gick bort tidigare i år. Stipendiet kommer årligen att delas ut i samband med Bullerby Cup - antingen till spelare, ledare eller lag inom Vimmerby IF, som gjort synnerliga starka insatser i Fair Play-anda eller andra extraordinära insatser. Årets stipendium tilldelades Mikael Rinaldo, tränare för VIF:s F04.
Utöver det årliga stipendiet kommer enskilda utdelningar från minnesfonden göras löpande. I går kväll var det dags för den första av det slaget, då det lag som ”Läskis” tränade, F02, fick motta en summa - överlämnat av Nicklas tvillingbror Michael Sjöström.
– Det är klart att Nicklas bortgång har tagit extra hårt på tjejerna i det här laget och då känns det bra att de får del av de pengar som har skänks till minnesfonden, säger Michael.
– De bestämmer själva vad de vill använda pengarna till, men det ska vara något fotbollsrelaterat.
När nästa utdelning ur fonden kommer göras vet inte Michael i dagsläget.
– Vi i familjen är väldigt tacksamma för alla pengar som folk skänker till fonden och det känns bra att kunna föra vidare dem i Nicklas minne och till en verksamhet som låg honom så varmt om hjärtat, säger Michael Sjöström.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!