VIF tog en poäng

1-1 borta mot tabelltvåan BK Kenty. Ändå är det ett besviket Vimmerby IF som åker till Island idag - poängen borde varit tre. - Vi äger matchen, säger tränaren Tommy Svensson-Pöder.

Fotboll2010-08-13 06:33

Senast Vimmerby IF tvingades till två ommöbleringar i backlinjen förlorade de med 2-9. Igår gjorde högerbacken Niklas Nilsson och mittbacken Erik Pettersson sina första matcher från start i division II - och svarade för närmast perfekta insatser. Lägg till att Joacim Johansson fortfarande vikarierar för Lasse Gustavsson och det råder inte något som helst tvivel om att VIF-truppens bredd.
1-1 borta mot BK Kenty var ett kollektivt styrkebesked.
- Vi skulle kunna åka hem och tycka att det var trevligt med en pinne. Men jag är ändå lite besviken. Det är vi som står för spelet, säger Svensson-Pöder.

Thure satte 1-0
VIF öppnade matchen mycket starkt och tog omedelbart kommandot. Noggrann och hård aggressivitet samt vassa omställningar spred stor oro i Kenty-försvaret.
Efter fjorton minuter kom även 0-1. Jimmi Gustavsson friställde anfallskamraten Rickard Thuresson med en skarv, och "Thure" tryckte distinkt in bollen i bortre hörnet. Det var "Thures" första mål på tre matcher.
- Rickard gör en riktigt bra match. När han är på bettet och tar jobbet är han vass som fasen.
VIF fortsatte att pressa på, och hade flera bud på både 2-0 och 3-0 före pausvilan. Främst var anfallsparet sylvasst.
- Vi ska göra 2-0, men det är mycket kamp. De visar inget skönspel alls och lyfter långt, men spelar smart.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!