Fulspel av gästerna när VIF tog ny hemmaseger

Lördagens uppgift blev inge vidare tuff för Vimmerby, som vann med 5–0 hemma mot Ölmstad. "Vi var överlägsna i den här matchen", sa tränaren Patrik Gunnarsson efter matchen.

Vimmerby tog en stabil seger hemma mot Ölmstad.

Vimmerby tog en stabil seger hemma mot Ölmstad.

Foto: Jonas Pettersson

Fotboll2022-07-09 18:00

Vimmerbys lagkapten Rickard Thuresson öppnade målskyttet 15 minuter in i matchen, efter att Ölmstads målvakt stått för en slarvig utspark. Knappt nio minuter senare kunde Niklas Gunnarsson utöka till 2–0 genom ett långdistansskott som sökte sig över målvakten.

Inom loppet av 5 minuter skulle även Ahmed Tarabeih och Joakim Storm få göra mål, och i halvlekspaus stod det 4–0.

I mitten av den andra halvleken klev Haris Dreco fram och kunde på en frispark skruva bollen runt muren och in i mål för att punktera matchen.

– Överlag så är jag nöjd med både lagets och min egen insats. Vi tog tre säkra poäng helt enkelt, sa Rickard Thuresson efter matchen.

I övrigt var Ludwig Strömbom tillbaka från start efter en tids skadebekymmer, och kom till flera bra avslutslägen.

VIF:s tränare, Patrik Gunnarsson, var mer än nöjd över lagets prestation.

– Vi hade ett bra anfallsspel hela matchen och låg högt upp i banan med backarna. Ölmstad hade något inspel här och där, men vi var överlägsna i den här matchen, sa han och fortsatte:

– Vi gör en jättebra match jämfört med den mot Höreda senast, som vi förlorade med 4–1. Vi hade rätt inställning från början och visade kämpaglöden och viljan att vinna här på hemmaplan.

Det är något som spetsspelaren Rickard Thuresson håller med om:

 – Inställnings- och prestationsmässigt så gjorde vi det mycket bättre idag. Vi ägde mycket boll och bjöd bara på ett fåtal chanser, så vi är nöjda på det stora hela, sa han.

Vimmerbytränaren lyfte fram flera spelare som han tyckte stod för en fantastisk insats.

– Ilhan (Jejna) är en kreativ spelare som gör det bra och vågar driva fram bollen. Ahmed (Tarabeih) gör också en väldigt bra match. Han skapar mycket lägen och gör även ett mål idag. Och "Nicke" (Niklas Gunnarsson) samt Haris (Dreco) gör även dem ett kanonjobb.

Rickard Thuresson hamnade i blåsväder framåt slutet på den första halvleken, något som Thuresson själv tycker var riktigt fult.

– Ja, jag hade tre spelare som gick emot mig. Först var det bara verbalt, men senare under matchen fick jag några fula armbågar i ryggen och liknande.

Vimmerbykaptenen, som har 35 år på nacken, konstaterade att det här var bland det värsta han upplevt på en fotbollsplan.

– Jag har aldrig varit med om att ett lag håller på så här. Så det är skönt att vi har mött dem två gånger nu och slipper möta dem igen.

VIF:s Rickard Thuresson, liggandes till höger, fick ta emot en hel del stryk.
VIF:s Rickard Thuresson, liggandes till höger, fick ta emot en hel del stryk.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!