VIF tog inte första chansen

Skrällseger med 2-1 hemma mot serieledande Vimmerby och avancemang i tabellen. Det var vad som krävdes för att få Kisa BK:s fotbollsherrar att mer likna ett gäng som just hade vunnit TV-pucken. - Grabbarna gör en enorm kämpainsats. I dag är jag riktigt stolt över att vara Kisa-tränare, sa en strålande glad Stefan Cronholm efter att ha klappat om sin jublande hög av spelare.

Vimmerbys Christian Simonsson och Kisas Marcus Blomberg möts i en tuff duell i det heta derbyt som slutade 2-1 i Kisafavör.

Vimmerbys Christian Simonsson och Kisas Marcus Blomberg möts i en tuff duell i det heta derbyt som slutade 2-1 i Kisafavör.

Foto:

Fotboll2009-09-14 06:19


Riktigt lika munter var av förklarliga skäl inte Vimmerbys tränare, Tommys Svensson Pöder, vars lag i praktiken hade säkrat seriesegern vid ett oavgjort resultat, då Hagapojkarna gav VIF en hjälpande hand genom att spela oavgjort mot serietvåan IK Tord. Det kan dock ändå visa sig vara avgörande till slut, då det nu sannolikt räcker med en poäng på de två sista matcherna för VIF (Tord borta och avhängda Syrianska hemma).
- Men i dag ska alla i vårt lag, inklusive jag själv, åka hem och skämmas. Det här var vår sämsta insats under hela säsongen, dundrade Tommy Svensson Pöder.

Som Malta-Sverige
Ni som inte var på idrottsplatsen i Kisa i lördags, men som däremot såg Malta-Sverige i VM-kvalet förra veckan, kan föreställa er matchbilden. Ett tempofattigt och fantasilöst Vimmerby med stort bollinnehav, som mest ägnade sig åt att fatta felbeslut och mata långbollar, mot ett kopiöst kämpande Kisa. Skillnaden i lördags var dock att motivation slog klass - faktiskt inte helt orättvist.
Visst ägde Vimmerby matchen men laget hade förfärligt svårt att spela sig fram till de riktigt farliga chanserna. Och som så många gånger tidigare den här säsongen lyckades Kisa BK, med ett på gränsen till destruktivt spel, störa sina fotbollsmässigt skickligare motståndare.
- Fråga mig inte vad det beror på att det blir på det här sättet. Inställningen var det absolut inget fel på, utan vi gör bara en riktigt dålig match. Visst, Kisas spel är ju inte direkt vackert att se på, men de spelar efter sina resurser och gjorde det bättre än vi i dag, menade VIF-tränaren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!