VIF-tränaren: "De är bättre än vad tabellen visar"

Fem raka segrar och 27–1 i målskillnad. Det går knappast klaga på Vimmerby IF:s form inför lördagens hemmamatch mot Tranås/Torpa.

Greta Koponen är tillbaka.

Greta Koponen är tillbaka.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2020-09-11 19:45

Tittar vi på tabellen är det upplagt för en ny storseger. Vimmerby ångar på i toppstriden, medan Tranås/Torpa ligger åtta i damtvåan.

Det är ändå läge att höja ett varningens finger för gästerna. Tranås/Torpa är nämligen det enda laget hittills som tagit poäng av serieledande Kenty.

– Överlag har de gjort bra resultat på slutet. Jag tror absolut att Tranås är bättre än vad tabellen visar, säger VIF-tränaren Mikael Rinaldo.

Ni har en fantastisk målskillnad den senaste tiden. Finns det något som ni ändå behöver slipa på?

– Först och främst handlar det om att bibehålla det fina spelet som vi har haft. Det har sett riktigt bra ut, både defensivt och offensivt. Sedan finns det alltid saker som vi kan vässa till. Vi vill rulla mer boll, utan att bjuda på något bakåt. Om vi tittar på den senaste matchen mot Eksjö hade vi lite problem på mitten. Ambitionen är att vi ska dominera mittfältet på ett tydligare sätt.

Jämfört med förra helgen är Greta Koponen och Stina Kägo Bragsjö tillbaka i laget. Däremot saknas fortfarande Molly Levin, som är lårskadad.

Här är truppen mot Tranås/Torpa: Allis Nilsson, Elin Börjesson, Greta Koponen, Julia Rosin, Julia Wirsén, Malin Blidfors, Malin Engström, Malin Söderlund, Mia Anspach, Moa Nyström, Nathalie Johansson, Nathalie Milton, Stina Kägo Bragsjö, Maja Allvin, Svea Backstad.

Med fyra omgångar kvar är Vimmerby tre poäng bakom Kenty i toppen. I helgen har Linköpingslaget en lurig bortamatch mot fyran Svärtinge.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!