Gunnarsson efter kollapsen: "Får skylla oss själva"

Vimmerby IF blev stenhårt straffade mot BK Ljungsbro. I 6–2-förlusten bjöd man på flera av målen. "Vi får skylla oss själva", konstaterar VIF-tränaren Patrik Gunnarsson.

Rickard Thuresson i Vimmerby IF i kamp med BK Ljungsbros Ludwig Strömbom. Den senare fick lämna planen som en vinnare mot sitt gamla lag.

Rickard Thuresson i Vimmerby IF i kamp med BK Ljungsbros Ludwig Strömbom. Den senare fick lämna planen som en vinnare mot sitt gamla lag.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-04-22 18:53

Det var upplagt för en kanonmatch på Bruksvallen i Storebro på lördagseftermiddagen, när Vimmerby IF gästades av Ljungsbro.

Men de som kom för att se en jämn drabbning blev nog besvikna. Efter 42 minuter stod det nämligen 4–0, i gästernas favör. 

Hur gick det egentligen till? VIF-tränaren Patrik Gunnarsson försöker förklara vad det var som hände.

– Det är en lustig känsla. Efter förra matchen var jag mer förbannad, när vi inte tog jobbet ordentligt. Nu var det en jämn fotbollsmatch där vi gjorde för många individuella misstag. Tyvärr. Ljungsbro straffade oss hårt, säger han.

Ljungsbros första mål kom till på en straff. De resterande tre i första halvlek bjöd VIF mer eller mindre på. Noterbart är att förre Rimforsa IF-anfallaren David Cederholm stod för ett av målen.

– Det blev alldeles för många egna misstag i dag (läs lördag). Så är det. Men jag vill inte skylla på någon, utan vi satte varandra i dåliga situationer. Vi får skylla oss själva, säger Gunnarsson.

Hur gick snacket i halvtid?

– Vi sa att det inte fick rinna iväg, samtidigt som vi skulle försöka framåt. Och det positiva är att vi gjorde match av det i den andra halvleken.

VIF fick en straff precis i början av den andra halvleken, som Haris Dreco satte. Däremot drog mittfältaren på sig sitt andra gula kort i samma sekvens, när han skulle hämta bollen ur nätet och knuffade bort Ljungsbros målvakt.

Vimmerby lyckades trots det göra 2–4 i den 57:e minuten, genom Selatin Shaljani.

– Vi var en hårsmån ifrån att göra 3–4 också. Det hade varit roligt att se vad som hade hänt då. Vid 2–4 såg Ljungsbro lite skärrade ut. Sedan dog matchen när de gjorde 2–5, säger VIF-tränaren, som också fick se gästerna fastställa slutresultatet till 2–6 mot slutet.

– Det känns märkligt att det blev 6–2, de hade inte så många fler chanser än själva målen. Å andra sidan är det svårt att snacka bort så stora siffror.

Är du orolig över att ni släppte in så många mål?

– Oron är att vi gjorde så många misstag. Jag är inte orolig över prestationen.

VIF:s nyförvärv Tomislav Jakesevic gjorde sin debut för klubben.

– Han är egentligen inte matchtränad och hade mått bättre av konstgräs, men han gjorde inte bort sig, säger Gunnarsson.

Nästa helg väntar topptippade Adas på bortaplan för Vimmerby.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!