VIF-tränaren om framtiden: "Väldigt trött just nu"

Det blev inget avancemang till division 1 för Vimmerby IF. Nästa säsong spelar man i tvåan igen, men frågan är om man gör det med eller utan tränaren Mikael Rinaldo. "Det borde väl bli klart framåt nästa vecka någon gång", säger han.

"Vi var inte redo det här året", konstaterar Mikael Rinaldo.

"Vi var inte redo det här året", konstaterar Mikael Rinaldo.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2020-10-06 15:31

Vimmerby IF-damerna var länge med i striden om förstaplatsen i division 2 den här säsongen. Men onödiga poängtapp gjorde att det aldrig blev spännande mot slutet. Istället kunde BK Kenty bekvämt bevaka sin plats i toppen och till slut vinna serien, åtta poäng före VIF. 

– Vi var väl inte helt redo det här året, konstaterar Vimmerby IF-tränaren Mikael Rinaldo när han ska sammanfatta säsongen. 

Vad var det som saknades?

– Jag har inte hunnit analysera det än, men det känns som att vi behöver bli mer självsäkra. 

Trots att Kenty vann serien så var de inte det bästa laget VIF mött, enligt Rinaldo.

– Nej, Tranås var det bästa laget spelmässigt, tycker jag. 

Hur det blir på tränarfronten i VIF nästa säsong är inte klart än. Rinaldo har inget kontrakt med klubben över nästa säsong.

Hur ser du på framtiden?

– Man har inte landat efter denna säsongen än så jag vet inte. Vi har bara haft lite lösa diskussioner, men man får dra det några vändor till. Det har varit jäkligt roligt men samtidigt intensivt. Just nu är man bara väldigt trött men man har ju hållit på med fotboll så länge så man vet att det kommer börja kittla i benen efter ett tag igen, säger han. 

När hoppas du att det kan bli klart om du fortsätter eller inte?

– Så fort som möjligt. Det borde väl bli framåt nästa vecka någon gång. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!